Fra Danko Perutina: Cijeli svijet hrani se međugorskim plodovima

Obilježavanje 26. obljetnice radiopostaje Mir Međugorje počelo je večernjim molitvenom programom u crkvi sv. Jakova, gdje je svetu misu za sve preminule djelatnike i podupiratelje Radiopostaje Mir slavio fra Danko Perutina, predsjednik uprave Informativnog centra Mir Međugorje uz koncelebraciju prvog ravnatelja Radiopostaje Mir fra Miljenka Miće Stojića i još devet svećenika.

U svojoj propovijedi govorio je o savjesti, ljubavi, današnjim krizama, nedostatku vjere…

Ako odaberemo Boga svaki dan mi postajemo voljeniji, a onaj koji je voljeniji svaki dan on postaje i sretniji. Ljubav nas, da tako kažemo, gura, traži da idemo dalje… Iako postoje stalne prepreke i sumnje koje otežavaju izbor. I čovjek veći koliko su pozitivniji i ljepši njegovi izbori, jer svaki dan moramo se odlučiti za ovo ili za ono i što se budemo odlučivali više za dobro, svaki dan postajemo bolji. I naša zadaća je učiniti svaki dan jedno dobro više, a jedan grijeh manje jer ljubav nas pokreće naprijed”, kazao je fra Danko naglašavajući kako je ”preko 50 milijuna hodočasnika prošlo kroz Međugorje, jer su riječi koje Gospa govori rečene s ljubavlju”.

Fra Danko je kazao kako nas Gospa u Međugorju poziva na obraćenje, na mir, na post, na molitvu, na klanjanje Isusu, na svetu misu svake nedjelje te dodao kako su plodovi Međugorja veliki.

”Cijeli svijet se hrani međugorskim plodovima. Preko 640 duhovnih zvanja je ovdje poniklo koji su dali svjedočanstva. Preko milijun misa je rečeno, preko pedeset milijuna hodočasnika je prošlo kroz Međugorje… I dolazi i dalje tražeći Onoga za koga Gospa kaže što vam On rekne, što vam moj sin rekne to učinite. Večeras na ovoj svetoj misi, dok molimo za pokojne djelatnike našeg radija, dok molimo i za naše pokojne podupiratelje, zamolit ćemo Gospodina da nam dadne snagu, da možemo i dalje širiti Božju i Gospinu riječ i da nam otvori oči i srca i duše kako bi mogli prepoznati svakog trenutka našeg života što je Božja volja. Božju volju stavite na prvo mjesto, jer kad je Bog na prvom mjesto, onda je sve na svom mjestu.

Gospodine, mi želimo biti tvoji, ponovno nas opečati darom svoje ljubavi, Duhom Svetim, da budemo oni koji će gorjeti, a ne dimiti”, zaključio je fra Danko, a cijelu njegovu propovijed poslušajte u audiozapisu.

Tekst: Velimir Begić
Foto: Mateo Ivanković

 

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne