Fra Mario Knezović održao predavanje na otvorenom susretu Frame Međugorje

U petak, 1. prosinca, u dvorani sv. Ivana Pavla II. u Međugorju s početkom u 19:45 sati održan je još jedan otvoreni susret Frame Međugorje. Gost međugorskih framaša ovoga puta bio je fra Mario Knezović, župnik župe sv. Petra i Pavla na Kočerinu. On se u svom zanimljivom predavanju dotakao brojnih tema o kojima se, kako sam kaže, malo priča u javnosti, kao što su sotonizam, crne mise, masoni, egzorcizam… Na početku večeri okupljenima se s nekoliko riječi obratio fra Marin Mikulić, duhovni asistent Frame Međugorje, a zatim su mladi framaši, kao i drugi župljani Međugorja, s velikim zanimanjem pratili ovo predavanje, a veliki pljesak na kraju večeri govori tome u prilog. Fra Mario Knezović je s nama podijelio nekoliko riječi, kazavši da unatoč ovim teškim temama, želi naglasiti da je Bog jači od svega.

„To mi je prva želja, bez obzira što smo stavili naslov sotonizam, egzorcizam, antikrist, masonstvo, mislim da je najvažnije ljudima danas posvjedočiti o sili i snazi Isusa Krista. To je prvo. Onda, razumije se, tamo negdje prorok Hošea govori da narod njegov gine u neznanju. Mi se moramo informirati. Dakle, mi dobivamo i darove od Boga preko znanja i kada smo se krizmali dobili smo dar znanja. Zato progovaram o tome da uistinu sotona postoji. Evo nedavno se i papa Franjo osvrnuo o postojanju zla i sotone, a o tome su govorili i njegovi prethodnici. Dakle, zlo je stvarnost, ali ne i prioritet. Ne, dakle, tema da mi postanemo navjestitelji borbe protiv sotone, nego, dapače, da naviještamo ljubav Božju, a da znamo pročitati gdje zlo želi uskočiti, kao što Isus kaže, u njegov ovčinjak. Stvarnost zla je zbilja velika. Kroz predavanje sam prošao kroz to što su sveci i karizmatici govorili o postojanju zla i o navještaju dolaska antikrista. Jer priča o antikristu je zapravo priča ljudske propasti. Mnogi su naviještali, kao doći će netko tko će zaposjesti prijestolje Crkve, čak ti sveci nagovještavaju od koga će on biti rođen i kako će doći na ovaj svijet, a tu je posebno istaknuta sveta Hildegarda. Kazao sam i ono što je sv. Bonaventura govorio kada možemo očekivati kraj svijeta”, kazao je fra Mario Knezović, te dodao kako su mnogi znakovi koje je pročitao zapravo smjernice po kojima možemo čitati što se događa.

„Dakle, sotona je stvarnost, ona postoji, ona je odijeljena od Boga. To je tužitelj. Dakle, sotona je onaj koji optužuje i tuži i „diabolos” – onaj koji donosi razdor. Zato u svijetu danas postoji ovoliko nemira, razdora, ratova, mržnje, preziranja, upravo zato što smo otvorili vrata sotoni koja razdire i razara. Što se tiče egzorcizma, svi mi znamo, vjerujem da vjernici znaju, da je to službena molitva Katoličke Crkve. Egzorcist može biti samo osoba koja je dobila trajno odobrenje ili za svaki pojedini slučaj. Također sam kazao i kako se taj obred vrši, što treba činiti, koje molitve treba izgovarati, ali najvažnije je uvijek znati da osoba koja to čini mora biti uistinu besprijekorna života, sveta života, da ne bi slučajno posljedice zla sišle na osobu koja čini egzorcizam, istjerivanje zloduha iz opsjednute osobe. Opsjednuća su vrlo rijetka, mi imamo druge vrste djelovanja sotone preko napastovanja, zlostavljanja, čak i fizičkih zlostavljanja, o čemu svjedoči sv. Padre Pio. On svjedoči da je od sotone bio fizički zlostavljan i da je čak bičevan od sotone, to sv. Padre Pio govori”, kazao je fra Mario, te dodao kako je progovorio kratko i o masonstvu, to jest o slobodnom zidarstvu.

„Papa Franjo je također rekao prije par dana da je masonstvo – slobodno zidarstvo nespojivo s Katoličkom Crkvom i s našom vjerom. Masoni su uvijek tabu tema zato što se oni sami skrivaju. Zapravo, danas su se oni pretvorili u ideološku grupu koja želi podrediti svijet svojim interesima i stvara se nekakav novi svjetski poredak – New age u kojemu bi sve bilo zapravo relativno. Oni nastoje da Isusa Krista izbace iz činjenice da je on jedini spasitelj. Nego oni kažu kao svi su spasitelji, Buda, Muhamed, Lao – Ce… Svi su kao spasitelji i to je nakana masona, zato se u svijetu ide prema ujedinjenu koje je neiskreno. Ne ujedinjenu u ljubavi, nego u ujedinjenu gdje će sve biti kao dopušteno, bez ikakvih pravila i načela. Progovorio sam i o crnim misama, nažalost, one postoje. To je najgori oblik imitiranja naše Euharistije – svete mise, gdje se želi pomoću rituala Katoličke Crkve, ali izokrenutih na sotonistički način, u oratorijima sotonizma obeščastiti Presveti oltarski sakrament, obeščastiti Isusova krv i ono za što je on dao nama život”, kazao je fra Mario Knezović koji je na kraju susreta zajedno s mladima izmolio obnovu krsnog zavjeta i ispovijest vjere, a mladi framaši su u znak zahvale fra Mariju uručili prigodni dar.

Tekst i foto: Mateo Ivanković

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne