Gospin mjesec svibanj, život i djelo fra Ante Kutleše, Mladifest… teme su novih ‘Vijesti iz Međugorja’

Osluškujući vas koji ste svakodnevno povezani s nama diljem zemaljske kugle, kako smo i obećali, pokrenuli smo projekt 'Vijesti iz Međugorja', koje ćete moći pratiti svakog četvrtka nakon završetka večernjeg molitvenog programa.

Prve vijesti prikazali smo prošlog četvrtka i time smo u vrijeme ove pandemije vama koji ne možete doći u Međugorje, Međugorje i ovim putem doveli vama. Druge 'Vijesti iz Međugorja' emitirane su ovog četvrtka, posljednjeg dana mjeseca travnja.

Ako ste propustili naše 'Vijesti iiz Međugorja' donosimo vam ih na našoj web stranici i na našem YouTube kanalu. Prikazivat ćemo vam ih i dalje na našim platformama, a u ovotjendim pogledajte i poslušajte kako nas u rubrici 'U Gospinoj školi' međugorski svećenik fra Zvonimir Pavičić govori nam kako ćemo moliti u mjesecu svibnju, Gospinom mjesecu i nasljedovati Marijin put, a i ovoga put aprisjetili smo s eizvanrednog čovjeka i svećenika, misionara, ispovjednika… fra Ante Kutleše koji je 42 godine života proveo u Africi, a na tom kontinentu s njim je 35 godina proveo fra Filip Sučić, koji ga se i prisjetio za ovotjedne 'Vijesti iz Međugorja'. Svećenik iz Afrike Oliver Nkulu Kabamba zahavalio je fra Anti za sve što je napravio afričkom narodu, izdvojivši neka njegova velika djela.

U rubrici 'Iz međugorske arhive' je poruka apostolskog vizitatora s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskupa Henryka Hosera s prošlogodišnjeg Mladifesta. U ovim vijestima donosimo i stalnu rubriku 'S Kraljicom Mira iz mjeseca u mjesec', a u rubrici 'Prijatelji Međugorja' gostovale su Terezija i Oksana, članice udruge 'Svijetlo Marijino'. Festivali mladih, poput međugorskog organiziraju se u mnogim zemljama svijeta, a zbog današnjih okolnosti, jedan takav u Mađarskoj organiziran je virtualno. I njemu, kao i drugim aktualnostima, govorimo u ovotjednim 'Vijestima iz Međugorja, a sljedeće su opet u ćetvrtak nakon prijenosa molitvenog programa.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne