Hodočasnica Roseann Johnson iz SAD-a: Iskustvo klanjanja u Međugorju je neopisivo

Bližimo se sredini mjeseca listopada, mjeseca koji je na poseban način posvećen Blaženoj Djevici Mariji i molitvi krunice na koju nas Kraljica Mira u svojim porukama često poziva, a posebno nas poziva na obiteljsku molitvu krunice. U Međugorju se ovih dana nalaze brojni hodočasnici koji su došli iz cijeloga svijeta, iz: Šri Lanke, Poljske, Slovačke, Libanona, Ukrajine, Irske, Engleske, Sjedinjenih Američkih Država, Austrije, Njemačke, Švicarske, Španjolske, Australije, Francuske i Italije, te domaći hodočasnici iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Posebno velik broj hodočasnika je iz engleskog govornog područja. Tako smo jutros pokraj crkve sv. Jakova u Međugorju, nakon svete mise koja se slavila na engleskom jeziku, susreli Roseann Johnson koja dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država, točnije iz New Jerseya, a koja je, kako nam kaže, tek nedavno otkrila Međugorje, tako da je u malo više od godinu dana bila čak pet puta u Međugorju.

”Ovo je moje čak peto hodočašće u Međugorje od kolovoza 2021. godine. Ovo je mali kutak raja na zemlji i ovdje je toliko mira, toliko ljepote, toliko ljubavi, ljubavi za našu Blaženu Djevicu Mariju, ljubavi za našega Boga, ljubavi prema Euharistiji… Sve to je ono što me vraća iznova ovdje u Međugorje. Jedno predivno, predivno mjesto. Molim da što više ljudi dovedem u Međugorje. Gospa u mom životu je poput Majke, uvijek je sa mnom. Dovela me je i jutros opet na Brdo ukazanja. Jednostavno, vodi me kroz život, daje mi snagu, molim je da čuva moju obitelj, a posebno moga sina koji pati od anksioznosti i depresije. Utječem se Gospi da ga čuva, i iako on to još ne shvaća, ali ja jesam”, kaže nam Roseann, te dodaje kako se u Međugorju može toliko toga vidjeti, ali na poseban način izdvojila je klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu.

”Toliko volim to klanjanje Presvetom, čak i u onoj maloj kapelici klanjanja, ali večernje klanjanje na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova je nešto posebno. Ne samo da je to klanjanje predivno, nego je i cijeli večernji molitveni program prekrasan. Kada bi ovo što vi imate ovdje mi mogli svaku večer imati u svome mjestu bilo bi čudesno, jer se svi okupe i mole, to je prelijepo. Imala sam i snažna osobna iskustva tijekom klanjanja u Međugorju i to je moj omiljeni događaj”, kazala je Roseann, ističući kako je pohodila oba međugorska brda koja su na nju ostavila snažan dojam.

”Brdo ukazanja i Križevac su posebna mjesta i kada bih morala izdvojiti jedno mjesto – teško je izdvojiti koje mi je važnije. Mir koji osjećamo gore je čudesan. Dok se penjemo i molimo, a posebno kada smo jučer zajedno išli gore na Brdo ukazanja i molili žalosna otajstva, je zaista jedan poseban događaj. Ali samo biti gore, sjediti, moliti i biti s Bogom i Gospom, i mir koji tada osjećaš je nešto posebno, uistinu posebno”, rekla je Roseann, pozivajući sve da ako mogu dođu Kraljici Mira u Međugorje.

”Svaki put kada dođem kući pitaju me zašto se iznova vraćam u Međugorje i zašto uvijek u tako kratkom roku, jer zadnji put sam bila prije dva mjeseca, točnije za vrijeme Mladifesta i bilo je nevjerojatno. Ja im odgovaram da jednostavno moraju doći, da jednom pođu sa mnom u Međugorje jer je teško u riječi pretočiti mir koji ovdje osjetiš, ljubav koju ovdje osjetiš, jednostavno je neopisivo. Ni sada ne mogu naći prave riječi da opišem ovo mjesto. Božjom voljom opet ću doći u Međugorje, vjerojatno iduće godine u svibnju, no molim se da bude taj dolazak i ranije. Ne želim toliko dugo čekati”, kazala nam je Roseann Johnson iz SAD-a s velikim osmijehom na licu kojega je teško mogla sakriti, jer taj osmijeh pokazuje kako se ona osjeća kada je u Majčinoj blizini u Međugorju.

Mateo Ivanković

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne