Hodočasnici iz SAD-a: Milost je biti u Međugorju

Bližimo se kraju Gospina mjeseca listopada, a u Međugorju su i dalje brojni hodočasnici iz cijeloga svijeta koji svaku večer za vrijeme večernjeg molitveno-liturgijskog programa ispune sve klupe na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova. Na Brdu ukazanja, na Križevcu, u crkvi i oko crkve te na brojnim drugim molitvenim mjestima u župi svakodnevno se mogu susresti brojni hodočasnici koji se s krunicom u ruci i molitvom na usnama utječu Kraljici Mira koja ih vodi Isusu. Ovih dana u Međugorju borave pojedinci i skupine hodočasnika iz Mađarske, Francuske, Austrije, Italije, Dubaija, Indije, Belgije, Kolumbije, Urugvaja, Perua, Poljske, Ukrajine, Švicarske, Njemačke, Portugala, Sjedinjenih Američkih Država, Južne Koreje, Argentine, Brazila, Rumunjske, Španjolske, Engleske i Irske te domaći hodočasnici iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Ispred crkve sv. Jakova u Međugorju susreli hodočasnike iz Sjedinjenih Američkih Država, iz Bostona, a porijeklom su iz Indije. Od njih 19 koliko ih je u skupini, čak 16 ih je prvi put stiglo u Međugorje, a ostalima je ovo drugo hodočašće. Susreli smo ih zadnjega dana njihova hodočašća, te nisu skrivali radosna lica zbog mira kojega su tražili i ovdje pronašli, a s nekima od njih smo prije njihova odlaska kući i razgovarali.

„U ovoj grupi nalaze se tri hodočasnika koji hodočaste u Međugorje drugi put, a svi ostali su prvi put došli ovdje. Jako smo blagoslovljeni što smo došli u Međugorje, a posebno što smo na ovom hodočašću kao duhovnu pratnju imali svećenika fr. Pinta. Zaista smo uživali svakog dana boravka ovdje i osjećamo blagoslov i prisutnost Majke Marije. Ovo je moj prvi dolazak u Međugorje, danas nam je zadnji dan hodočašć, i uistinu je bilo prekrasno. Bili smo na svim molitvenim mjestima u Međugorju, bili smo na Brdu ukazanja, bili smo na Križevcu, zajedno smo se popeli gore sve do križa i uistinu su nam bila blagoslovljena ova zadnja četiri dana. Vjerujem da svaka osoba iz naše grupe ima svoju priču o svojim dojmovima o Međugorju, a kojih je mnogo i svi su dirnuti Gospinom prisutnošću. Velika je to milost. Uspjeli smo se i ispovjediti. Milost je biti u Međugorju”, kazao nam je hodočasnik Paul, a svoje dojmove kazao nam je i svećenik fr. Pinto Paul koji nije skrivao oduševljenje onime što je sve doživio u Međugorju u proteklih nekoliko dana.

„Dolazak u Međugorje je kao san koji mi se napokon ostvario. Uvijek sam imao želju doći u Međugorje i jako sam sretan što je Crkva napokon 2019. godine odobrila službena hodočašća u Međugorje. Samo biti ovdje je jedno duhovno podizanje, ispunjava me tolikim mirom i blagoslovom. Upoznao sam mnogo ljudi s dubokom vjerom i to me je dirnulo, a sjediti i ispovijedati u Međugorju je nešto posebno. Ovo je moj prvi dolazak u Međugorje i mir koji sam osjetio ovdje je poseban. Gospa nas poziva da živimo Međugorje u mjestima odakle dolazimo. Ona želi da molimo krunicu, da čitamo Sveto pismo, da se ispovijedamo… i sve poruke koje Majka Marija ovdje daje upućuju na mir, ljubav i radost. Svakako ću se opet vratiti u Međugorje”, završio je fr. Pinto s osmijehom na licu.

Mateo Ivanković

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne