Hodočasnici iz Vojvodine u Međugorju napune i dušu i tijelo da bi nosili svoje križeve

Pedesetak hodočasnika iz Vojvodine, iz Subotičke biskupije i ovaj tjedan je u Međugorju. Unatoč problemima s koronom, pandemijom, putovanjima, emidemiološkim mjerama… oni uvijek nađu način za okupiti se u pun autobus i doći u Međugorje, a i ovo njihovo hodočašće organizirala je Marija Kalmar.

‘‘Više godina dovodim hodočasnike u Međugorje. I u ovim nekim posebnim vremenima, smogli smo hrabrosti, imali pouzdanja i vjeru u Gospodina da ćemo, bez obzira na poteškoće i u ovoj pandemiji koja je zavladala, doživjeti Međugorje kao i prethodnih godina kada je to bilo malo drugačije‘‘, kazala nam je Marija, a potom i objasnila kako to oni doživljavaju Međugorje.

Hodočasnici iz Vojvodine na Brdu ukazanja u Međugorju FOTO: Mateo Ivanković

‘‘Cijela naša skupina Međugorje doživljava kao apostoli i Isus brdo Tabor. Nama je Međugorje dom. Mi kada dolazimo ovdje, dolazimo doma, napunimo i dušu i tijelo i vraćamo se kući gdje nas čekaju naši križevi, ali kada se vratimo iz Međugorja sve je drugačije‘‘, govori nam Marija koja već 13 godina sa skupinom dolazi u Međugorje, a dolaze više puta godišnje, ali dolazi i sama, jer kaže kako ‘‘nekoliko dana u Međugorju voli provesti i u samoći‘‘, a već sljedeći tjedan, u utorak dolazi s novom skupinom od pedesetak hodočasnika.

‘‘Gospa i Isus su mi puno pomogli u životu. I samo Međugorje promijenilo mi je život. Međugorje mi je u svm mojim teškim danima i životnim poteškoćama bilo potpora. Tu sam smogla snage za sve križeve koji su me, nažalost, pratili tijekom života, ali uvijek sam se nadala i uvijek se pouzdam u našega Gospodina i što mi god dao, prihvatit ću i uz njegovu pomoć nositi ovaj križ koji mi daje‘‘, kazala je Marija priželjkujući što skoriji povratak na predpandemijski način života preporučivši svima da ‘‘čuvaju Međugorje i da čuvaju ova brda‘‘.

Marija Kalmar godinama već dovodi u Međugorje hodočasnike iz Subotičke biskupije FOTO: Mateo Ivanković

Marija nam prepričava i kako su ih prošle godine pomalo sa čuđenjme gledali u Međugorju, kada su došli u lipnju, među prvim hodočasnicima, a ljudi se pitali: ‘‘Odakle autobus u Međugorju?‘‘

‘‘Ne plašite se uopće zbog ove sadašnje situacije. Sve će to naš Bog i Gospa srediti i bit će opet sve kao što je i bilo‘‘, uvjerena je Marija Kalmar, koja već u utorak dovodi novu skupinu, novi autobus hodočasnika iz Subotičke biskupije, a što je još rekla poslušajte u audiozapisu.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne