Iskustva međugorskih hodočasnika

U božićnom vremenu, u našim Međugorskim minutama emitirali smo svjedočanstva međugorskih hodočasnika koje smo zatekli u Međugorju, kada smo 25. lipnja slavili veliku 40. obljetnicu ukazanja Kraljice Mira u Međugorju.

Draga Kežić iz Ljubuškog

Draga Kežić: “Dolazim iz Ljubuškog. Došli smo pješice. Nas petero je krenulo, izmolili smo putemčetiri krunice, uživali smo u molitvi i jedva smo čekali kada ćemo doći ovdje Majci Mariji, da joj se utečemo, da nam pomogne i da nas zaštiti. Rado često dolazimo pješke i uživamo doći ovdje. Sretni smo što je Majka tu s nama, tolike godine i daje mnoge milosti”.

Ivana Miškić, iz Tomislavgrada, udata u Ljubuški: “Godinama se tu osjećam drugačije, osjećam mir, blagostanje, tišinu u duši, zadovoljstvo. Odrastala sam uz Međugorje, i ne znam koliko sam puta došla pješice. Kada sam bila dijete, išla sam ovamo s nadom da ću ugledati Gospu, tu prekrasnu ženu, ali dolaziš, ne vidiš ništa i osjećaš nešto drugačije. Ove godine, suprug i ja dolazimo zahvaliti Majci, jer nas je ona spojila i 18 godina smo već u braku”.

Pero Džeko: “Nas 18 stiglo je pješice iz Livna. Meni je drugi put da dolazim pješice, jako sam sretan i zadovoljan i zahvaljujem Gospi. Uvijek kada mogu, dođem u Međugorje. Sretan sam i uzbuđen što je ovoliko hodočasnika moglo doći Majci.”

Radmila Mustapić: “Naš 12 žena, koje zajedno radimo, došle smo iz Stoca pješice. Nakon što smo radile cijeli dan, došle smo doma na par sati, spremile se i krenule na put, te smo putovale cijelu noć i izmolile tri krunice, na nogama smo već 28h, sada ćemo se uspeti na Brdo ukazanja i otići na svetu misu. Nećemo moći ostati na svečanoj večernjoj, jer sutra moramo raditi. Prelijep je osjećaj biti ovdje za 40. obljetnicu, neopisiv.”

Andrea Škec iz Zagreba sa svojom obitelji ovoga ljeta u Međugorju FOTO: Andrija Šego

Tihana: “Za 40. obljetnicu pripremala sam se postom, molitvom i pokorom i dolaskom ovdje zadnjih devete dana. Danas mi je puno srce, otišli smo do Gospinog kipa na Brdo ukazanja, pomolili se, ispovjedili se ovdje i sudjelovali na svetoj misi. Kada se uspnem na Brdo ukazanja, osjećam toliko olakšanje, nestanu svi tereti, brige, problemi koje sam nosila na svojim leđima. Kada sam bila dijete, odrastajući pitala sam se kako to da je ovdje Gospa došla, ali kako su godine išle, otkrila sam da je ovo pravo mjesto za Gospino ukazanje.”

Sva svjedočanstva koja smo emitirali od 27. prosinca, do 7. siječnja poslušajte u audiozapisu.

Andrija Šego

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne