Kardinal Ernest Simoni iz Albanije propovijedao na misi u Međugorju

U četvrtak 18.kolovoza u Međugorju večernju svetu misu u 19 sati predslavio je međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić u koncelebraciji 97 svećenika

Na početku mise mons. Aldo Cavalli, apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje pozdravio je posebnog gosta – kardinala Ernesta Simonija iz Albanije, koji je teško trpio za vrijeme komunističke vladavine u toj zemlji.

Naime, za apostolskoga pohoda pape Franje Albaniji u rujnu 2014. godine, tadašnji se vlč. Simoni  susreo s njim, te je i javno izrekao svoje životno svjedočanstvo. Bio je to jedan od najdirljivijih susreta u pontifikatu pape Franje, o kojem su izvijestili gotovo svi svjetski mediji. Upravo zbog njegova svjedočanskog života i trpljenja za Krista i Crkvu, papa Franjo ga je na konzistoriju održanom u Rimu u studenom 2016. godine imenovao kardinalom. Kardinal Simoni je mladima svjedočio i na 28. međunarodnom susretu mladih u Međugorju 2017.

Kardinal Simoni uputio je u četvrtak prigodnu propovijed na početku koje je kazao da ga je papa Franjo poslao u Međugorje na njegov prijedlog.

”Kao da su nebeski anđeli, nebesa su nam uputila poziv, kako bismo došli na ovo sveto mjesto, kako bismo zajedno molili. Na prvom mjestu za Svetoga Oca Franju, za mir u svijetu, za ujedinjene kršćanskog naroda od Isusa. To je bila poruka pape Franje koji me poslao ovdje na moj prijedlog. Velika čast koja mi je napravljena. Cijeli svijet zna da je najveće čudo koje se izvršava svakoga dana dolazak Isusa Krista na svijet po rukama toliko svećenika na svijetu. Kao što sunce izlazi da bi rasvijetlilo svijet, tako i Isus dolazi dolazi kako bi donio svjetlost i mir cijelom svijetu”, istaknuo je kardinal Simoni u propovijedi u Međugorju. Njegovu propovijed donosimo i u audiozapisu.

Tekst: Dragana Pavlović
Foto: Mateo Ivanković

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne