Kata zahvalila Gospi za uspješnu operaciju i oporavak, a Dragica druge uči moliti krunicu

Svaki dolazak u Međugorje u svim hodočasnicima budi ogromne emocije, ali rijetko kada je Međugorje bilo nabijeno emocijama kao na ovogodišnju, 40. obljetnicu Gospinih ukazanja. Iako je od toga prošlo već više od dva mjeseca, mnogi se još uvijek prisjećaju toga dana. Među onima koji nisu propustili taj dan provesti u Međugorju su i sestre Kata i Dragica Malekin. Rodom su iz Rame, a žive u Salzburgu.

”Svake godine dođem u Međugorje. Prvi put sam došla pješice. Imala sam 17 godina. Pješačili smo tri dana. Bila sam i u Fatimi, ali ovo što doživim u Međugorju… Kada je krenula procesija s Brda ukazanja prema crkvi sv. Jakova, i za vrijeme večernje mise, cijelo vrijeme sam plakala. Emocije su bile snažne. Bila sam presretna kada sam vidjela sve ove vjernike koji su došli proslaviti 40. obljetnicu. Uvijek dovozim ljude u Međugorje, raznih vjeroispovijesti. I na poslu svjedočim o Međugorju i o svojim iskustvima, mnogi se oduševe i odluče doći, da zadobiju milosti koje sam ja doživjela. Čak ih učim moliti krunicu”, kazala je Dragica Melekin. Ona i njezina sestra Kata kažu kako su ljubav prema molitvi naslijedili i od svoga oca, koji uvijek prati večernji molitveno-liturgijski program preko naše Radiopostaje Mir Međugorje.

”Što god radi ili gdje god se nalazi, on sve napušta, sjeda i moli”, kazale su nam, a Kata nastavlja kako je u Međugorju prvi put 1981. godine kada se Gospa ukazala.

”Tada sam bila prvi razred srednje škole. Od prvoga dana sam vjerovala djeci, mojim vršnjacima, da im se Gospa ukazala i otada se uvijek vraćam u Međugorje. Imala sam tešku operaciju 2019. godine, no uz Božju pomoć sve je prošlo dobro, čak i oporavak, zato sam ove godine došla zahvaliti Gospi na tome. Unatoč operaciji i dugom oporavku, bez problema sam se popela na Brdo ukazanja, imala sam osjećaj kao da me netko nosi gore”, kazala je Kata, a zaključile su kako će nastaviti sa svojim dolascima u Međugorje. Cijeli razgovor s njima poslušajte u audiozapisu.

Andrija Šego

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne