”Koje dobro moram činiti?” (Mt 19, 16) tema je ovogodišnjih duhovnih obnova u Međugorju

”Koje dobro moram činiti?” (Mt 19, 16) tema je svih duhovnih obnova koje su najavljene u Međugorju za ovu godinu.

Prva od njih bit će 27. Međunarodna duhovna obnova za organizatore hodočašća. Voditelje centara mira i međugorskih molitvenih i karitativnih skupina. Ova duhovna obnova planirana je od  14. do 18. ožujka 2021. godine.

Međunarodna duhovna obnova za život ove godine bit će osmi put, a održat će se u Međugorju od 5. do 8. svibnja 2021.

Ovo je duhovna obnova s Majkom života za liječnike i medicinsko osoblje, branitelje života, molitva za one koji su izgubili dijete, koji su ranjeni pobačajem, spontanim pobačajem, za supružnike koji žele djecu, za pro-life aktiviste, za žrtve obiteljskog nasilja, samohrane roditelje, trudnice…

25. Međunarodna duhovna obnova za svećenike održat će se u Međugorju od 5. do 10.  srpnja 2021., a 21. Međunarodna duhovna obnova za bračne parove je od  3. do 6. studenoga  2021. godine.

Prvog tjedna u kolovozu je Mladifest, koji se neprekidno održava već više od tri desetljeća, a podsjećamo, kako je misa na Križevcu ove godine 12. rujna.

Papa Franjo uputio je poruku mladima na početku prošlogodišnjeg, 31. Međunarodnog molitvenog susreta mladih u Međugorju. Ovu poruku donio je apostolski nuncij u BiH nadbiskup Luigi Pezzuto i predao je mladima iz župe Međšugorje, koji su je pročitali mladima cijelog svijeta.

Zadnja dva dana siječnja, povodom obilježavanja 40. godina Međugorja 1981.-2021., Njemački međugorski centar organizira online kongres na temu „Međugorje – model nove evangelizacije za svijet“. Program se odvija u Njemačkoj i u Međugorju. Dio dnevnog programa, odnosno svjedočanstva, intervjui, nagovori i glazba izvodi se u svetištu Marienfried u Njemačkoj, a večernji molitveni program prenosi se iz župne crkve sv. Jakova u Međugorju.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne