Koncertom klape Sveti Juraj proslavljen 25. rođendan Radiopostaje Mir Međugorje

Cjelodnevni slavljenički program s velikim brojem nagradnih igara i vrijednih nagrada, brojni gosti u studiju, veliki broj čestitki s lijepim riječima podrške sa svih strana svijeta, darovi, dolazak brojnih naših nekadašnjih djelatnika… sve to obilježilo je dan u kojem je Radiopostaja Mir Međugorje obilježila svoj srebrni jubilej, 25 godina djelovanja, a kulminacija proslave četvrt stoljeća Radiopostaje Mir Međugorje bila je večeras.

U crkvi sv. Jakova slavljena je sveta misa za sve pokojne djelatnike i podupiratelje Radiopostaje Mir Međugorju. Ovu svetu misu predslavio je provincijal hercegovačke franjevačke provincije fra Jozo Grbeš uz koncelebraciju 21 svećenika.

Fra Jozo Grbeš: Hvala za snagu riječi koja je radiovalove pretvorila u valove mira i dobra

Nakon svete mise i klanjanja Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu klapa Sveti Juraj HRM-a održala je veliki koncert za brojne goste okupljene u Dvorani svetog Ivana Pavla II.

Međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić pozdravio je sve nazočne zahvalio klapi Sveti Juraj na dolasku kao i djelatnicima Radiopostaje Mir Međugorje na radu te im čestitao na ovom jubileju i pozvao ih da nastave prenositi radosnu vijest kroz taj medij.

Nagrada Klapi Sveti Juraj

Vedran Vidović i Marko Bralić

Klapa Sveti Juraj HRM-a koncert je otvorila pjesmom Ostani s nama Kraljice Mira. Pjesma je to koja otvara i album Kraljici Mira, a koji je Informativni centar Mir Međugorje izdao povodom 40. obljetnice Gospinih ukazanja. Potom je ravnatelj Informativnog centra Mir Međugorje Vedran Vidović klapi Sveti Juraj uručio nagradu – Golubicu mira za najslušaniju pjesmu s albuma Kraljici mira.

”Natopljen molitvama, program Radiopostaje Mir Međugorje u ovih 25 godina postalo je dio mnogih obitelji i instrument ljubavi u svim životnim situacijama jer uz naš radio lakše se proživljavaju svi životni trenutci  radosti i tuge.

Tko bi nabrojao milosti, tko bi ispričao priče, jer  koliko je slušatelja, toliko je i priča koje imaju dušu.

Stoga mi djelatnici radiopostaje ovih dana osjećamo posebnu zahvalnost dragom Bogu i našoj nebeskoj majci Kraljici Mira za sve milosti, radosti i žalosti, križeve i sve oluje koje je ovaj radio prošao od svoga osnutka, jer svi oni bili su nam na izgradnju i blagoslov. I kada je bilo najljepše i kada je bilo najteže bili smo sretni jer smo osjećali sigurnost pod plaštem zaštite naše Nebeske majke Marije Kraljice Mira koja je snažno branila i čuvala svoju djecu.

U toj sigurnosti i zahvalnosti želim se u ime svih djelatnika Radiopostaje Mir Međugorje zahvaliti  svim fratrima Hercegovačke franjevačke provincije što su budno bdili nad svojim radijem. Hvala župi sv. Jakova, apostolskim vizitatorima, svećenicima, redovnicima i redovnicama, podupirateljima i našim dragim slušateljima, jer svi oni bili su i bit će dio naše radijske obitelji’’, kazao je ravnatelj Informativnog centra Mir Međugorje Vedran Vidović.

Prijateljstvo klape Sveti Juraj i Radiopostaje Mir

”Večeras nismo željeli mnogo govoriti o sebi. Zapravo, sve ovo što radimo, bez vas, naših slušatelja, prijatelja i podupiratelja, ne bi imalo smisla. Vi ste naša snaga, motivacija i zbog vas i za vas ovaj radio  postoji. Vi ste ga nazvali radijem koji ima dušu, a on će i dalje disati za vas.

Hvala vam na ljubavi, podršci, brojnim suradnjama, ohrabrenjima i iskrenoj i toploj ljudskoj blizini koju nam svakodnevno iskazujete. Hvala i svima koji su nam uputili rođendanske čestitke, naši dragi biskupi, svećenici, časne sestre, kolege iz drugih medija, poslovni partneri, podupiratelji. Večeras vam želimo zahvaliti glazbom”, kazala je glavna urednica radiopostaje Mir Međugorje Sanja Pehar i potom mikrofone prepustila mornarima iz klape.

”Božja je milost da smo ovdje u Međugorju večeras na prekrasnoj proslavi ovog jubileja Radiopostaje Mir Međugorje s čijim djelatnicima nas veže iskreno prijateljstvo i veslim se da smo ovdje zajedno”, kazao je zapovjednik klape Sveti Juraj HRM-a stožerni narednik Marko Bralić.

Poslije tog kratkog ceremonijalnog dijela klapa je redala svoje brojne hitove. Najprije nekoliko duhovnih pop pjesama za zagrijavanje publike koju su do kraja koncerta digli na noge pa su zajedno pjevali domoljubne hitove koji su se redali Kome bi šumilo more moje sinje, Croatio, iz duše te ljubim, Vivat Croatia, Lijepa li si, a onda je sve kulminiralo bisem na kojem su izveli Hercegovinu u srcu.

Tekst: Velimir Begić
Foto: Mateo Ivanković

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne