Madridski nadbiskup u miru kardinal Antonio María Rouco Varela predslavio misu u Međugorju

Večernju svetu misu u srijedu, 11. rujna predslavio je madridski nadbiskup u miru kardinal Antonio María Rouco Varela, a u koncelebraciji je apostolski vizitator mons. Aldo Cavalli, uz još 97 svećenika.

Pred mnoštvom hodočasnika, koji su u Međugorje došli sa svih krajeva svijeta, ropovijed je održao fra Ante Kelava, župni vikar župe svetih Petra i Pavla u Mostaru.

Kardinal Antonio María Rouco Varela rođen je 1936. Za svećenika je zaređen u Salamanci 1959. Papa Pavao VI. imenovao ga je 1976. pomoćnim biskupom Santiaga de Compostele. Godine 1984. papa Ivan Pavao II. imenovao ga je nadbiskupom kompostelske stolice. Deset godina kasnije, 1994., imenovan je nadbiskupom Madrida. Godine 1998. imenovan je kardinalom, primivši kardinalski šešir od pape Ivana Pavla II. Godine 2014. papa Franjo prihvatio je njegovu ostavku na dužnost madridske biskupije zbog godina.

Dan kasnije, u četvrtak kardinal Rouco Varela predvodio je svetu misu i za hodočasnike španjolskog govornog područja koji su u Međugorju i koji neprestano dolaze iz Španjolske i brojnih zemalja Latinske Amerike.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne