Međugorski framaši nakon primanja i obećanja: Osjećamo da smo bliže sv. Franji

U nedjelju 30. siječnja bilo je svečano u župi Međugorje. Frama Međugorje imala je obred primanja i obećanja pod večernjom svetom misom u 18 sati, koju je predslavio fra Marin Karačić, područni duhovni asistent Frame Hercegovina. Mladi su  obećali da će ”svoju mladost posvetiti Kristu, živeći Njegovo evanđelje u bratstvu Franjevačke mladeži”. Geslo je bilo: „Čeznite za višim darima” (1 Kor, 12,31).

Fra Marin je u svojoj propovijedi potaknuo framaše na darivanje, na ljubav, odnosno da ne čuvaju samo za sebe tolike talente kojima ih je Bog obdario već da se poput Krista razdaju za druge.

Međugorsko bratstvo broji oko 90 članova. Nedjeljnom obredu je pristupilo 82 framaša jer su određeni bili spriječeni. Njih 30 je po prvi put pristupilo bratstvu franjevačke mladeži te su na taj način započeli put svoje formacije u Frami.

FOTO: Pod geslom ‘Čeznite za višim darima’ međugorski framaši svoju mladost posvetili Kristu

U današnjim Međugorskim minutama ugostili smo framaše, dopredsjednicu Petru Ostojić, Anu Milićević, Anu Pavlović i Marina Dugandžića. Govorili su o svojim dojmovima s obreda primanja i obećanja u nedjelju, predstavili nam međugorsku Framu i sekcije.

„Kada izgovaramo obećanja sv. Franji pred Bogom osjećamo da smo bliže sv. Franji. Kada završi sveta misa dolaze druge Frame koje su pozvane, upoznajemo se s drugim framašima. Jedno divno iskustvo, a s nama je bilo 20-ak Frama. Pjevala nam je Frama Široki Brijeg”, kazala je dopredsjednica međugorske Frame Petra Ostojić.

Ana Milićević ističe da je obred primanja i obećanja glavni događaj u svakom bratstvu.

”Mi smo se za taj događaj pripremali duhovnom obnovom koju je započeo predavanjem fra Ivan Hrkać. Zatim je bilo misno slavlje koje je predvodio naš duhovni asistent fra Renato Galić. Nakon blagoslova izrađivali smo darove s našim ovogodišnjim geslom za sve Frame. Na kraju smo se počastili s roštiljem i nastavili druženje”, kazala je međugorska framašica. Više poslušajte u audiozapisu.

Dragana Pavlović

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne