Misu zadušnicu za nadbiskupa Hosera u četvrtak u Međugorju predslavit će nuncij Pezzuto

U četvrtak, 26. kolovoza 2021. u 19 sati u župnoj crkvi u Međugorju Sv. Misu zadušnicu za pokojnog nadbiskupa Henryka Hosera predslavit će apostolski nuncij u BiH, nadbiskup Luigi Pezzuto. Kao i obično molitva krunice bit će od 18 sati.

‘’Dragi župljani, dođite u što većem broju na ovu svetu misu kako bismo zahvalili Bogu za nadbiskupa Hoseru koji je mnogo učinio za našu župu’’, pozivaju iz međugorskog župnog ureda.

Sv. Misa zadušnica za mons. Henryka Hosera bila je u petak 20. kolovoza u 12 sati u katedrali Varšavsko-praške biskupije, a predvodio ju je kardinal Kazimierz Nycz, nadbiskup varšavski i metropolit. Homiliju je održao nadbiskup Tadeusz Wojda, metropolit gdanjski, a nakon Sv. Mise bili su sprovodni obredi i polaganje tijela pokojnika u kriptu katedrale Varšavsko-praške biskupije.

Dan prije, u četvrtak 19. kolovoza 2021., u 12 sati, služila se se Sv. Misa zadušnica u sjemenišnoj crkvi u Ołtarzewu, a navečer u 18 sati istoga dana u katedrali sv. Mihaela arkanđela i sv. Florijana mučenika.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne