Molitveni hod od Dragićine do Međugorja u spomen na fra Slavka Barbarića

U Međugorje se danas na 21. obljetnicu smrti fra Slavka Barbarića hodilo od njegove  rodne kuće u Dragićini do njegovog počivališta na groblju Kovačica. Dočekali smo skupinu vjernika oko 11 sati i 30 minuta ispred međugorske župne crkve sv. Jakova. Po dolasku u Međugorje sudionici ovog molitvenog hoda  su se zajednički  pomolili ispred Gospinog kipa, potom u tišini u crkvi sv. Jakova, a onda se zaputili u pjesmi na fra Slavkov grob.

Hodnja vjernika od fra Slavkove rodne kuće u Dragićini do Međugorja, prvi put je održana prošle godine, na 20 obljetnicu njegove smrti. Marijana Barbarić, sudionica hodnje iz fra Slavkove obitelji kazala nam je kako je i od koga došao poticaj za ovom hodnjom.

”Inicijativa je krenula kao i prošle godine od molitvene skupine ‘Gospa, Majka moja’. Mi smo iz obitelji to radosna srca prihvatili. Jutros smo se okupili pred rodnom fra Slavkom kućom, župnik nas je blagoslovio i zaželio sretan put. Lijepo vrijeme nas je poslužilo i ove godine. Drago mi je da sudjelujem s obitelji u ovoj hodnji i molimo Boga da ovo postane tradicija. Ja sam kratko poznavala fra Slavka. Ono vrijeme koje je bio s nama ostavio je dubok trag, svakodnevno molimo u obitelji iz njegovih knjiga. I svakodnevno ga se na taj način spominjemo“, kazala nam je Marijana, a opširniji izvještaj donosimo i u audiozapisu.

Piše: Dragana Pavlović
Foto: Mateo Ivanković

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne