Mons. Raymond Gerard East: Svijet treba Međugorje upravo sada

Onaj prelijepi novi spomenik franjevaca mučenika je nevjerojatan. Sinoć smo bili kod njega, molio sam i promatrao te sam vidio da je križ na Križevcu upravo iza njihova spomenika, a oni su na spomeniku formirali oblik križa i bio je to savršen prizor

Početkom Gospina mjeseca svibnja u Međugorju su brojni hodočasnici koji su u ovo mjesto molitve i mira pristigli sa svih strana svijeta. Pokraj crkve sv. Jakova u Međugorju nakon svete mise koja se slavila na engleskom jeziku susreli smo svećenika mons. Raymonda Gerarda Easta koji je u Međugorje došao iz nadbiskupije Washington u SAD-a. Ove godine proslavit će 42. godinu svećeništva, a kako nam kaže, iako je davno čuo za Međugorje, ovo mu je tek drugi put da je hodočastio Kraljici Mira u Međugorje. Došao je sa skupinom hodočasnika s kojima će ovdje ostati devet dana, naglasivši nam kako je to za njih jedna posebna „devetnica” Kraljici Mira. Tako će mons. Raymond sa svojim hodočasnicima svakoga dana sudjelovati na večernjem molitvenom programu u crkvi sv. Jakova, također će hodočastiti na Križevac i na Brdo ukazanja, posjetiti Majčino selo te slušati svjedočanstva momaka iz zajednice Cenacolo. Radosna srca s nama je podijelio nekoliko riječi.

Živimo u vrlo nasilnom svijetu, punom ubojstava koja se stalno događaju i zato molimo Majku Mariju da se mir spusti na naše ulice, na naše domove, jer ona je Kraljica Mira.

„Ovo je moje drugo hodočašće u Međugorje. Nisam mogao vjerovati da me je Blažena Majka pozvala drugi put, ali je sada ovdje zaista blagoslovljeno, a prvi put u Međugorju sam bio prije dvije godine. Za Međugorje sam davno čuo, prije mnogo godina, a onda nam je đakon Leo Flynn kazao da pođemo. Tako smo odlučili moliti za to i imali smo jednogodišnju kampanju govoreći ljudima o međugorskim porukama te smo vjernicima govorili da nas Majka još uvijek poziva. Ovo hodočašće je vrlo posebno, tu sam sa skupinom hodočasnika đakona Lea Flynna koji su došli iz biskupije Arlington. Ono što je posebno jest da su neki došli zbog osobnih potreba, neki su došli moliti za osobe koje su vrlo bolesne, neki su došli moliti za mir kojega inače ne mogu pronaći, neki su došli moliti za ozdravljenje, tako da su svi došli s različitim nakanama i razlozima, a svi su kao jedno, svi su ovdje kao jedna obitelj. U Međugorju ćemo ostati devet dana, to nam je kao jedna velika devetnica, a danas nam je ovo treći dan hodočašća”, kazao je mons. Raymond, te naglasio da im je ovo njihovo hodočašće jedan veliki Majčin dar ljubavi.

Kada vas Majka Marija pozove u Međugorje, tada dođite, kažite DA Majci, ne bojte se kako će to izgledati, jer ona je učinila mnoga čudesa i za mene kako bih mogao biti tu.

„Na ovom hodočašću nismo još bili na Brdu ukazanja i Križevcu, tek ćemo ići, ali sam bio gore prije dvije godine i samo mogu reći: Oh, moj Bože! Vrlo posebno je bilo na oba brda, i na Brdu ukazanja i na Križevcu, bilo je nevjerojatno, svatko od nas je bio doživio nešto posebno i bili smo vrlo zahvalni. Ono što bih ovdje izdvojio i što je jedan veliki dar kojega bismo svi morali ponijeti iz Međugorja je ozdravljujuća snaga ispovijedi i to je vrlo posebno za nas. Ispovjedaonica svijeta, upravo tako! A druga stvar je taj mir kojega su naše obitelji potrebne, kojega su naši susjedi potrebni. Živimo u vrlo nasilnom svijetu, punom ubojstava koja se stalno događaju i zato molimo Majku Mariju da se mir spusti na naše ulice, na naše domove, jer ona je Kraljica Mira. Ovo je prekrasna oaza mira. Što se tiče značenja Međugorja za svijet, svijet treba Međugorje upravo sada! Međugorje je sveta zemlja i kada mi ljudi govore da će poći sa mnom kada budem hodočastio u Svetu Zemlju, ja im kažem da mi sada idemo u svetu zemlju, ali u Hercegovini! Iskusili smo svetost ovoga mjesta, svetost fratara mučenika. Onaj prelijepi novi spomenik franjevaca mučenika je nevjerojatan. Sinoć smo bili kod njega, molio sam i promatrao te sam vidio da je križ na Križevcu upravo iza njihova spomenika, a oni su na spomeniku formirali oblik križa i bio je to savršen prizor. Krv mučenika je sjeme novih kršćana”, kazao je mons. Raymond, te za kraj onima koji nisu nikada bili u Međugorju poručio da prihvate Majčin poziv, a da će ona njih sigurno pozvati.

”Kada vas Majka Marija pozove u Međugorje, tada dođite, kažite DA Majci, ne bojte se kako će to izgledati, jer ona je učinila mnoga čudesa i za mene kako bih mogao biti tu ovoga puta. Bog vas blagoslovio”, zaključio je mons. Raymond Gerard East.

Tekst i foto: Mateo Ivanković

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne