Mons. Vukšić mladima: Budite Isusova produžena ruka, osmijeh, ljubav, dobrota, poštovanje…

Trećega dana Festivala mladih svetu misu je predslavio sarajevski nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj vojnog ordinarijata u BiH mons Tomo Vukšić. Pri samom dolasku u Međugorje, a uoči svete mise, dao je intervju za Radiopostaju Mir i uvodnu emisiju koju svakodnevno emitiramo na našem facebooku, youtubeu, livestreama u 16:45 pred početak Mladifesta. Govorio je o mladima u današnjem vremenu i njihovom odnosu prema vjeri.

Nadbiskup Vukšić je naglasio kako mu uvijek na pamet pada kako ima onih mladih koji su duhovno zdravi te osjećaju religioznu “glad”, rado se Bogu mole, pomažu drugima.

Moj dolazak ovdje, ali i na druga mjesta gdje borave mladi uvijek je vođen željom da ih podržim u njihovim nastojanjima i svjedočenju kršćanske vjere, istaknuo je mons. Vukšić osvrnuvši se na ovogodišnje geslo Mladifesta “Dođite i vidjet ćete!”

”To je biblijsko geslo koje vrijedi za sva vremena. Isus uvijek tako govori, kršćanstvo uvijek tako govori o Bogu. Dođite i vidite pa tek onda stvarajte zaključke”, istaknuo je apostolski upravitelj vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić, a upućujući poruku mladima istaknuo je da nastave svjedočiti ono što su vidjeli.

”Neka nastave svjedočiti o Isusu koji ih je pozvao da vide, kojega su vjerujem i susreli i kamo god pođu, kamo god kroz život budu hodili neka govore o Isusu. Neka budu njegova produžena ruka, njegov korak, njegov pogled, osmijeh, dobrota, ljubav, poštovanje i njegovo prisutstvo u ovome svijetu”, poručio je mons. Tomo Vukšić mladima.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne