Na Brdu ukazanja u Međugorju molila se krunica za mir u Ukrajini i cijelom svijetu

”Želim sada uputiti apel svima, vjernicima i nevjernicima. Isus nas je učio da se na đavolsku ludost nasilja odgovara Božjim oružjem, molitvom i postom. Pozivam sve da im 2. ožujka, Čista srijeda, bude Dan posta za mir. Potičem napose vjernike da se toga dana snažno posvete molitvi i postu. Neka Kraljica mira sačuva svijet od bezumlja rata”, rekao je Papa u svom apelu na redovitoj općoj audijenciji srijedom, 23. veljače.

Za mir u Ukrajini već dugo se moli u Međugorju, a sinoć (24. veljače) su svećenici iz Ukrajine sa župljanima i hodočasnicima molili i na Brdu ukazanja.

U Međugorju je dana veća skupina hodočasnika iz Ukrajine među kojima je 50 ukrajinskih svećenika. Došli su duhovno se osnažiti u ovome mjestu mira, milosti i molitve za cijeli svijet. I njih su kako i sve župljane Međugorje snažno potresle i iznenadile vijesti koje pristižu iz Ukrajine sa slikama stradanja, patnje i rata.

Okupili su se jučer u dvorani pape Ivana Pavla II. i slušali duhovni nagovor međugorskog župnika fra Marinka Šakota koji je okupljenim ukrajinskim svećenicima govorio o Međugorju, poruci mira za cijeli svijet po pozivu Kraljice Mira.

Vidno potreseni svećenici i hodočasnici koji ove dane provedene u Međugorju kazali su kako će snažnije upraviti Gospodinu svoje molitve po zagovoru Kraljice Mira kako bi se mir vratio u njihovu domovinu i cijeli svijet.

Molitva krunice na Brdu ukazanja počela je u 20 sati, a bilo je pedesetak svećenika iz Ukrajine. Pridružili su im se ukrajinski hodočasnici i međugorski župljani, kao i vjernici iz susjednih župa, pa je na molitvi krunice za mir u Ukrajini i cijelom svijetu bilo više stotina ljudi, a Mateo Ivanković je to zabilježio i kroz svoj objektiv.

I ruski katolički biskupi pozvali su na prekid rata s Ukrajinom. „Pozivamo sve političare o kojima ovisi ta odluka da prekinu sukob“, napisali su u zajedničkom priopćenju objavljenom u četvrtak 24. veljače navečer u Moskvi, prenio je Kathpress.

„Mi smo, kao i svi vi, duboko šokirani što se politički sukob između Rusije i Ukrajine, unatoč velikim nastojanjima oko  pomirenja, pretvorio u oružani sukob“, izjavila su petorica biskupa. „Ovaj sukob donosi smrt i uništenje i prijeti sigurnosti cijelog svijeta“, upozorili su. Ističu da ruski i ukrajinski narod ne samo da dijele zajedničku povijest, već su i u prošlosti uvelike patili od „ratnog ludila“. Biskupi su pozvali na molitvu i slavljenje misa za mir.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne