Na Mladifestu premijerno prikazan film ”Dono di Conversione” (”Dar obraćenja”)

Drugog dana 31. Mladifesta prikazan je dokumentarni film ”Dono di Conversione” (”Dar obraćenja”). Ovaj film snimljen je u produkciji Informativnog centra Mir Međugorje, producentica je Marija Jerkić, a redatelj Fernando Perez.

Film govori o supružnicima Romanu Magnaniju i Silvani Spallanzani koji su doživjeli veliku životnu tragediju – gubitak djeteta. Svjedočanstvo je ovo o ponovnom pronalasku nade i smisla u životu. Dolazak u Međugorje ovim supružnicima promijenio je život.

”Proputovao sam svijet, od Čilea do Japana. Sada više ne putujem svijetom, sada dolazim samo u Međugorje. Međugorje je sve, za mene je Međugorje  svijet, cijeli svijet!”, kaže na početku filma Romano Magnani koji je od 1972., registrirao devet izuma pri Međunarodnom uredu za intelektualno vlasništvo.

Njegovi izumi povezani su sa sigurnosnim obilježjima za vozila i motore. Njegove kacige pomogle su u stvaranju europskih ECE22 smjernica za vožnju, koje su temelj prvoga univerzalnog standarda kaciga u Europi.

Nakon premijere na ovogodišnjem Festivalu mladih film ”Dono di Conversione” (”Dar obraćenja”) možete pogledati i na našem YouTube kanalima Plodovi Međugorja i Radio Međugorje.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne