Na obljetnicu fra Slavkove smrti hodnja od Dragićine do Međugorja

U srijedu, 24 studenoga obilježit će se 21. godišnjica smrti fra Slavka Barbarića. Obilježavanje obljetnice započet će, kao i prošle godine, hodnjom od fra Slavkove rodne kuće u Dragićini do njegovog posljednjeg počivališta na groblju Kovačica u Međugorju. Hodnja iz Dragićine u Međugorje poći će u 09,30 sati.

Uz hodnju, obilježavanje 21. godišnjice smrti fra Slavka Barbarića imat će i popodnevni program, koji će započeti u 14 sati Putom križa uz Križevac. Također, u 18 sati u crkvi sv. Jakova u Međugorju slavit će se sv. Misa za pokojnog fra Slavka Barbarića.

Hodnja od fra Slavkove rodne kuće u Dragićini do Međugorja, župe u kojoj je djelovao, prvi put je održano prošle godine na inicijativu molitvene grupe „Gospa, Majka moja“ koju su s radošću prihvatili članovi fra Slavkove obitelji, župljani župe Čerin i župe Međugorje.

”Molitvena grupa ‘Gospa Majka moja’ pokrenula je jednu hodnju na 20.obljetnicu smrti fra Slavka Barbarića prošle godine od rodne kuće do posljednjeg počivališta. I ove godine se rodila ideja da se to nastavi, da ta inicijativa postane tradicija. Planirano je da se krene od rodne kuće u Dragićini u 9 sati i 30 minuta”, kazala je najavljujući ovu hodnju Lucija Bajkuša, nećakinja fra Slavka Barbarića.

Osim spomenute hodnje održat će se i hodnja učenika i profesora Srednje škole dr. fra Slavko Barbarić iz Čitluka u Međugorje. Adela Škutor, ravnateljica škole, za naš program je najavila proslavu Dana srednje škole, koja nosi ime fra Slavka Barbarića.

”Nakon svečane sjednice u prostorijama škole, krećemo u 9 sati od škole s učenicima i profesorima na Brdo ukazanja. Nakon molitve na Brdu ukazanja otići ćemo na grob fra Slavka Barbarića. Danas su profesori tjelesne i zdravstvene kulture organizirali odbojkaško natjecanje učenika i profesora u Gradskoj športskoj dvorani. Osim sportskog djela natjecanja i hodnje profesori hrvatskog jezika zajedno s prof. Ilijanom Sušac i prof. Jadrankom Medić, koje vode literarno-recitatorsku sekciju pripremili su i natječaj čija su inspiracija riječi dr. fra Slavka Barbarića”, kazala nam je Adela Škutor.

Dragana Pavlović

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne