Nadbiskup Aldo Cavalli posjetio Radiopostaju Mir Međugorje

Na blagdan Gospe Lurdske (11. veljače 2022.) u Međugorje je stigao novi Apostolski Vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje na neodređeno vrijeme i ad nutum Sanctae Sedis, nadbiskup mons. Aldo Cavalli, naslovni nadbiskup Vibo Valentie, i dosadašnji apostolski nuncij u Nizozemskoj.

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je 27. studenoga 2021. vijest kako je papa Franjo imenovao nadbiskupa mons. Aldu Cavallija, naslovnoga nadbiskupa Vibo Valentie (Vibo Valentia – lat. Dioecesis Vibonensis), dosadašnjega apostolskog nuncija u Nizozemskoj, Apostolskim Vizitatorom s posebnom ulogom za župu Međugorje, na neodređeno vrijeme i ad nutum Sanctae Sedis.

Riječ je o nastavku misije koju je u Međugorju vršio nadbiskup Henryk Hoser, S.A.C., koji je preminuo 13. kolovoza 2021. godine u Varšavi.

Već drugog dana svog boravka u Međugorje Apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorju mons. Aldo Cavalli, u pratnji fra Perice Ostojića, posjetio je Informativni centar Mir Međugorje. Obišao je prostorije te se upoznao s djelatnicima i radom ove medijske kuće, čiji rad mu je predstavio ravnatelj Vedran Vidović, koji je posebno naglasio rad ICMM-a u vrijeme lockdowna.

”Svakodnevno smo za vrijeme lockdowna zbog pandemije koronavirusa emitirali i na više jezike prenosili molitveni program iz crkve sv. Jakova u Međugorju. Bilo je izazovno, ali uspjeli smo. Najveći poticaj bile su nam zahvale ljudi koji su nam se tih dana javljali i kojima je naš prijenos u to vrijeme bio jedini doticaj sa svetom misom”, kazao je Vidović mons. Cavalliju spomenuvši mu uz Radiopostaju Mir Međugorje i izdavačku djelatnost u sklopu koje su izdane knjige na 16 svjetskih jezika.

Upravo su knjige fra Slavka Barbarića na talijanskom jeziku bile među darovima koje su djelatnici Radiopostaje Mir uručili nadbiskupu Cavalliju, a uz to je dobio i krunicu od drveta masline za koju je kazao kako će ju ubuduće koristiti.

Na kraju svog boravka u prostorijama Radiopostaje Mir Međugorje nadbiskup Aldo Cavalli djelatnicima je udijelio svoj blagoslov.

Apostolskim vizitatorom s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskupa Aldu Cavallija papa Franjo imenovao je 27. studenoga 2021., a prvu svetu misu sa župljanima i hodočasnicima misu u Međugorju nadbiskup Cavalli slavit će sutra (13. veljače 2022.) u 11 sati u crkvi sv. Jakova u Međugorju.

Tekst: Velimir Begić
Foto: Mateo Ivanković

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne