Nadbiskup Henryk Hoser dobitnik Večernjakovog pečata

Apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Henryk Hoser dobitnik je Večernjakovog pečata u kategoriji ''Religija''. Ovogodišnji Pečat, izbor ''Osobe godine'' održan je u nedjelju večer iz tro grada – Sarajeva, Mostara i Zagreba s uključenjima u Beograd i Torino, a ubog pandemije koronavirusa bez gledatelja.

Njega je dobitnikom Večernjakova pečata proglasio apostolski nuncij u BiH nadbiskup Luigi Pezzuto, koji je zahvalio Večernjem listu za pažnju koju je dao pastorlanom radu u Međugorju.

''Ovo je veliki posao za mir, za jedinstvo, za pomirenje i mi zazivamo Blaženu Djevicu Mariju iz Međugorja kao Kraljicu Mira i Božanskog milosrđa. Jako smo zahvalni da dajemo naš doprinos za mir i za pomirenje u BiH'', kazao je mons. Pezzuto.

Nadbiskup Henryk Hoser kazao je kako je vrlo počašćen nagradom.

''Međugorje nije samo mjesto molitve, nego je istovremeno i mjesto odakle su ljudi vraćaju s krilima. Sposobniji su podnijeti životne teškoće ne samo u vjerskom, nego i u društvenom životu, što utječe na njihove obitelji, način rada, na njihov osjećaj odgovornosti. U njima raste nostalgija za Međugorjem, što za posljedicu ima da se često vraćaju u Međugorje'', kazao je mons. Hoser zahvalivši uredništvu Večernjeg lista na ovoj nagradi.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne