3.4 C
Međugorje
18.10.2121.

Obitelj Mašina iz Zagreba došla zahvaliti za sve milosti, za radost braka, djece…

Blagdan Gospe od Otkupljenja bio je dan kada je Međugorje posjetila obitelj Mašina iz Zagreba. Oca Ivana, majku Melaniju, te njihovu djecu Izaka, Mihovila, Josipa i Anastaziju susreli smo na osunčanom brdu Ukazanja kod Gospinog kipa. Majka Melanija kazala nam je kako se jako dobro sjeća dolaska u Međugorje prije 11 godina. Naime, samo dan nakon zaruka, 25. lipnja 2010. godine, boravili su ona i tadašnji zaručnik, a sada suprug u Međugorju. Nastavlja dalje govoriti kako su se ubrzo vjenčali, ali onda je došla jedna neočekivana vijest koja ih je jako iznenadila.

‘’Doktori su nam kazali kako nećemo moći imati djecu prirodnim putem. Dakle, da ćemo morati ići na neki od postupaka potpomognute oplodnje. Međutim, 2013. godine smo dobili prvo dijete, našu kćer nakon zavjetnog hodočašća u Mariju Bistricu’’, kazala je Melanija s osmjehom na licu, te dodala ‘’a, sada smo došli u Međugorje nakon dugo, dugo vremena s još tri sina’’.

Ističe, kako su danas šesteročlana obitelj puna radosti i puna zahvale Gospi za sve milosti koje je učinila u njihovom životu.

‘’Došli smo s nakanom da zahvalimo za sve primljene milosti, za radost našega braka i naše djece’’, dodala je Melanija, te kazala kako su bili na misi u crkvi sv. Jakova, a onda su se popeli na brdo Ukazanja na kojem se nalazi Gospin kip.

Suprug Ivan Mašina ističe kako imaju jako sretan brak ‘’na svim tim milostima smo došli zahvaliti dragom Bogu prvenstveno i Majci Mariji po čijem smo zagovoru sve te milosti i zadobili’’.

Naglašava kako i dalje žele kao obitelj vršiti volju Božju i Bogu prikazati četvero djece da ih odgajaju u ljubavi i vjeri, ‘’želimo zahvaliti i sv. Ivanu Pavlu II., kojem smo posvetili naš brak i čiju zaštitu vjerujemo uživamo’’.

‘’Međugorje za nas znači jako puno! Kako što je supruga Melanija kazala mi smo se ove došli pokloniti Gospi odmah nakon naših zaruka. Gospa je za nas puno značila i kada smo živjeli u inozemstvu, svaki dan joj se utječemo. Gospa je naša zaštitinica, zagovornica i njoj stvarno dugujemo ovo sve što imamo jer smo sigurni da nas ona uvijek čuva pod svojim plaštom i zagovara kod Gospodina. Zahvalni smo kao i cijeli svijet na daru Međugorja da u ovim nemirnim i izazovnim vremenima i ne baš lakim za obitelj i samog čovjeka, Bog nam je kroz Međugorje darovao svoju prisutnost, da možemo doći u Međugorje i osjetiti mir i njega pronositi gdje god bili’’, kazao je Ivan.

Na kraju našeg kratkog i radosnog susreta s obitelji Mašina, dječica Izak, Mihovil, Josip i Anastazija ispratila su nas molitvom Zdravo Marijo.

Tekst: Dragan Soldo
Foto: Mateo Ivanković

 

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne