Sudionici Mladifesta iz cijelog svijeta virtualno se okupili i snimili ‘Hosanu’

Što međugorski Mladifest poveže, ni korona, ni samoizolacija, ni karantena… pa ni praktično blokada cijelog svijeta ne može razdvojiti. Uz brojna sklopljena prijateljstva, ovih dana potvrdili su to i članovi velikog međunarodnog zbora i orkestra koji svira i pjeva na Mladifestu. Nekoliko desetaka njih otpjevali su, odsvirali i u svojim domovima i studijima snimili pjesmu Hosana koju ovdje i premijerno donosimo, a slušat ćete je i u našem programu. Mnogi su i u majicima Festivala mladih koje još čuvaju kao jendu od najljepših uspomena iz svojih života. Sve to rađeno je pod dirigentskom palicom maestra Damira Bunoza, koji već godinama ravna zborom i orkestrom na Festivalu mladih.

Kako su se brojni glazbenici virtualno okupili u ovom vremenu samoizolacije zbog koronavirusa isto su učinili i mladi iz Italije, Hong Konga, Španjolske, Južne Koreje, Slovenije, Francuske, Irske, Portugala, Libanona, Nizozemske, Njemačke, Malte, Poljske, Rumunjske, Češke, Mađarske, Hrvatske i Bosne i Hercegovine… Slušajući stihove uzete iz Markovog evanđelja (Mk, 11,9) koje je uglazbio Carl Tuttle, a miksao i mastering uradio Ivan Musa slušatelj nema dojam da je pjesma nastala na desecima mjesta diljem svijeta. To se vidi tek u spotu kojega potpisuje Foto Đani.

Dirigent je maestro Damir Bunoza, a u orkestru sudjeluju: Mario Brkić, Marko Jakovljević, Ivan Musa, Roland Patzleiner, Davor Epet, Josip Bošnjak, Albert El Ters, Melinda Dumitrescu, Marta Serdarušić, Elvira Vučurević, Jack Estephan, Rosella Bifulco, Ana Marija Kavaš, Wissam Keyrouz, Ondrej Dvorak, Vincent, Tomaž Bračko i Nacho Pla.

U zboru su se za ovu prigodu virtualno sastali i Hosanu pjavali: Mirjana Cokarić, Ana Draganović, Ana Korzak, Noelle Morissey, Ana Šket, Antonija Zovko, Marija Prskalo, Drina Penava, Matea Madžar, Mate Pocrnjić, Luke Cuciardi, Roland Patzleiner, Elie Halou, Massimo di Bernardo, Ivan Musa, Bernard Chan, Zlatko Špoljarević, Joao Miguel Maia, Miguel Gama, Stephan Jong Seung, Juan Garcia i Romain dan Lehec. Nadamo se kako ćete i vi uživati slušajući pjesmu i gledajući spot…

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne