Tamara i Boris Jurišić iz Zagreba došli zahvaliti Gospi u Međugorje

I ovih dana u Međugorju borave brojni hodočasnici i iz mnogih zemalja, posjećujući međugorska molitvena mjesta, tražeći i pronalazeći mir u svojim srcima. Na Brdu ukazanja susreli smo bračni par Jurišić iz Zagreba Tamaru i Borisa.

“Došla sam ovdje sa suprugom Borisom, a inače smo franjevci trećoredci. Došli smo se zahvaliti našoj nebeskoj Majci što nas prati, što nas čuva, što nas je pozvala ovdje da bismo još više bili pod njezinom zaštitom i još više prionuli uz njezinoga Sina, našega Gospodina Isusa Krista. Od lipnja do danas bili smo tri puta, to je jedna jako velika milost za nas, za našu obitelj, a i naša kćer se udala ovdje. Međugorje za nas ima posebno mjesto u našoj obitelji i u našem srcu”, kazala nam je Tamara, te nastavila kako u vremenu nemira, previranja, borbi i ratova u Međugorju vlada mir.

“U Međugorju vlada mir, vlada spokoj, molitva, vlada Božansko milosrđe i sve ono što u svijetu nema – u Međugorju to jest. U lipnju ove godine kada smo došli bili smo i na Križevcu, a ja sam plućni bolesnik. Moja milost je da sam bez pumpica, bez lijekova, bez bilo čije pomoći došla na Križevac”, zaključila je Tamara, a njezin muž govorio nam je o svome obraćenju.

“Obratio sam se 2013., a poziv da se priključim franjevačkom Trećem redu osjetio sam 2015. na preminuću sv. Franje. Pristupili smo u Dubravi, u sv. Mihaelu, tamo smo bili simpatizeri prvo, pa smo jednu godinu imali predavanja o sv. Franji, o životu sv. Franje i onda smo treću godinu pristupili zavjetima, doživotnim zavjetima 20.10.2018. godine. Sada smo tu u Međugorju došli se zahvaliti našoj Majci, pošto je naša kćer Mia udala se ovdje u crkvi sv. Jakova 4. rujna za Luku Baraća. I evo došli smo se zahvaliti našoj Majci, na njezinoj milosti. Molimo se za milost njihovoga braka.”, kazao nam je Boris, a za opširnije poslušajte prilog koji donosimo u audiozapisu.

Tekst i foto: Mateo Ivanković

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne