Treći dan 33. Mladifesta: Nasljedovanje Gospodina Isusa put je slobode, radosti, mira…

U Međugorju je danas, 3. kolovoza nastavljen program 33. međunarodnoga molitvenog susreta mladih, koji se održava do 6. kolovoza pod geslom: Učite od mene i naći ćete mir. U jutarnjem dijelu programu nakon molitve u 9 sati koju je predvodio fra Marinko Šakota, govorio je fra Massimo Fusarelli  generalni ministar Reda manje braće koji je uputio na geslo ovogodišnjeg Mladifesta.

”U pratnji Djevice Marije možemo se pouzdati u Gospodina, ići k Njemu, biti u odnosu s Njim, jedna blaga igra koja nas ne slama, već čini da uistinu postanemo to što jesmo. U slobodi, onoj istinskoj, možemo pronaći odmor i uživati mir. Dragi mladi, molim vas prihvatite tu slobodu vjere, ponesite tu slobodu kućama, tamo gdje živite, to će biti najveći dar koji je Gospodin, po Djevici Mariji u ovim danima, dao vama mladima i svima nama. I nemojte dar ponijeti kao nešto što ćete staviti u svoj džep. I recite, štoviše, vičite svojim životom da je nasljedovanje Gospodina Isusa put slobode, radosti, istinske sposobnosti ljubiti, mira koji nitko drugi ne zna dati”, kazao je fra Massimo Fusarelli.

Svjedočanstvo su jutros imali Antonio di Tommaso iz Italije i Jakov Čolo, međugorski vidioc, koji je izrazio radost zbog obraćanja mladima. Kazao je da su svi pozvani u Međugorje od naše Nebeske Majke.

”Kada pogledam Crkvu, brdo Križevac, Brdo ukazanja, zar to nije jedan Božji zagrljaj? Mi smo ovdje zagrljeni od Boga, mi smo ovdje zagrljeni od naše Nebeske Majke. Vi ste danas tu, mogli ste biti na mnogim drugim mjestima, na mnogo  ljepšim mjestima od Međugorja. Ali vi ste pozvani ovdje, vi ste odgovorili na taj Gospin poziv, vi ste ovdje zato što vas je Gospa pozvala  i vi ste rekli svoje da. I vjerujte mi, najljepši odmor koji možete imati je odmor u Gospodinu”, kazao je Jakov koji je predstavio i rad humanitarne udruge Marijine ruke  koja od 2016. djeluje u Međugorju i danas skrbi o 700 obitelji.

Mladi 22-godišnji Antonio di Tommaso iz Italije svjedočio je o svojoj obitelji koja je ozdravila uz Božju pomoć. Odrastao je u evangeličkoj  obitelji. Otac je njega i majku zlostavljao. Za 30. obljetnicu Gospinih ukazanja  došao je u Međugorje, s majčinom  tetkom, koja mu je često govorila o Gospi. Tada je imao 11 godina. I time se mijenja njegov život. Primio je sakramente, a potom je u Međugorje dolazio svake godine do svoje 16. godine.

”Jedne noći prije nove godine 2016. Dogodilo se veliko čudo u mojoj obitelji. Moj otac je otišao spavati, a sutra se probudio kao potpuno nova osoba. Jedina stvar koju nam je rekao bila je: Ove noći Bog me dotaknuo. I sutra je bacio svu drogu koju je u kući imao, sve se promijenilo, njegove oči, izraz lica i odmah se vratio u svoju evangeličku zajednicu u kojoj je odrastao. Susreo je cijeli niz osoba koje su mu govorile da sam ja đavao jer sam pohađao katoličku crkvu i da ću time donijeti nevolju u svoju obitelj i u tom trenutku izrazite krhkosti moj otac je povjerovao u te riječi i počeo mi braniti da ispovijedima svoju vjeru. Nosio sam krunicu oko vrata, otac bi je pokidao, bacio je sve kipiće koje sam bacio. Bogu hvala ova situacija trajala je samo nekoliko mjeseci, jer je ljubav Božja dala mom ocu razumjeti da smo svi djeca Božja, a situacija se u mojoj obitelji konačni smirila, a ja sam zaboravio sve ono što se prije događalo”, kazao je Antonio.

Tekst: Dragana Pavlović
Foto: Mateo Ivanković

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne