U Međugorju molitva za mir u Ukrajini i svijetu

U Međugorju ovih dana boravi veća skupina hodočasnika iz Ukrajine među kojima je 50 ukrajinskih svećenika. Došli su duhovno se osnažiti u ovome mjestu mira, milosti i molitve za cijeli svijet. I njih su kako i sve župljane Međugorje snažno potresle i iznenadile vijesti koje pristižu iz Ukrajine sa slikama stradanja, patnje i rata.

Okupili su se ovoga popodneva u dvorani pape Ivana Pavla II. i slušali su duhovni nagovor međugorskog župnika fra Marinka Šakota koji je okupljenim ukrajinskim svećenicima govorio o Međugorju, poruci mira za cijeli svijet po pozivu Kraljice Mira.

Vidno potreseni svećenici i hododočasnici koji ove dane provedene u Međugorju kazali su kako će snažnije upraviti Gospodinu svoje molitve po zagovoru Kraljice Mira kako bi se mir vratio u njihovu domovinu i cijeli svijet.

Vedran Vidović, ravnatelj Informativnog centra Mir Međugorje kazao je kako je bio dojmljiv današnji susret s hodočasnicima i svećenicima iz Ukrajine.

”Osjetili smo tugu zbog svih događanja koje čujemo i pratimo iz minute u minutu, zbog naroda koji u ovim trenucima pati. Ali ovo je način da se duhovno ujedinimo s tim narodom u molitvi za mir”, kazao je Vidović.

A večeras (24. veljače) nakon večernjeg molitvenog programa od 20 sati ukrajinski svećenici s okupljenim župljanima i vjernicima u molitvi krunice će poći na Brdo ukazanja do Gospinog kipa koji je mjesto usrdnih molitava brojnih hodočasnika.

Poziv je ovo i svima vama našim čitateljima da se pridružite hodočasnicima i svećenicima na Brdu ukazanja od 20 sati ili u svojim domovima diljem svijeta u navedeno vrijeme u molitvi krunice za mir u Ukrajini i cijelome svijetu.

Dragan Soldo

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne