U Međugorju održano 15. Hodočašće obitelji Kraljici mira

Proteklog vikenda u Međugorju je održano 15. Hodočašće obitelji Kraljici mira u organizaciji udruge Kup Karmel iz Zagreba.

„Jako sam sretan da je ovo 15. Hodočašće po redu, dakle neprekidno od 2010. godine. Ovo je jedno od najbrojnijih hodočašća koje je do sada bilo. Došli smo s 27 autobusa, to je negdje oko 1300 osoba. To su obitelji, roditelji  i njihova djeca. Mnoštvo je spašenih brakova  sa ovog hodočašća, to su hodočasnici koji se vraćaju i svjedoče. Znam ljude koji su se odlučili za dijete više u obitelji, znam puno parova koji nisu mogli imati djecu pa su ih zagovorom Kraljice mira dobili. Svjedočanstva su brojna“, rekao je Robert Rukavina, predsjednik Kršćanske udruge Kup Karmel iz Zagreba.

„Hodočašće nam puno znači za duševni i tjelesni mir. 2018. godine mi je otkriven tumor, a u Međugorju smo zadnji put bili 2019. i pomolili se Majci ovdje. Hvala Bogu danas sam u reemisiji i nema tumora“, rekao je Stjepan Lešković iz Gornje Stubice.

„Zadnji put sam bio u Međugorju prije deset godina, a supruga je bila prije tri godine.  U dvorani smo slušali svjedočanstva i ispovjedi neke koje su pričali svećenici. Pozivam vjernike da dođu barem jednom u životu u Međugorje, to treba doživjeti“, kazao je Ermin Jagir.

„Međugorje je život, Međugorje je Majčino srce, prijestolje milosti. Najljepše mjesto na svijetu. Tu se osjećamo kao doma, tu je majka, tu je srce vjere. Ovo je bogatstvo za svakog tko hoće rasti u vjeri“, istaknuo je Zlatko Krznarić iz Čakovca.

„Hodočašća su važna za obitelj i sve postaju sve važnija. Ja sam iz Zagreba i znam kakvi su napadi na obitelji sa svih strana. Društvene mreže,  televizija  i još mnogo toga ih odvaja od Boga. Teško je djecu sačuvati od toga. Bitno je da od malena kreću na hodočašća, da im date neki dobar primjer“, govorila je Gordana Ambruž.

„Imala sam nekih problema u životu, gdje sam dosta izgubila vjeru. Sada sam u zahvali za život došla se ovdje zahvaliti Majci Božijoj. Odavde nosim samo pozitivne utiske, sve je prekrasno“, rekla nam je Mirjana iz Gornje Stubice.

„Bilo je lijepo na ovim predavanjima i na molitvi. Ne stignemo na ispovijed, ali ćemo pokušati i to. Ispovijedamo se doma, ali u Međugorju je to sasvim nešto drugo. Mogu s vama podijeliti i svjedočanstvo. Imam petero djece. Prije nego što sam suprugu upoznao ona je imala tumor. Imala je kemoterapije i zračenja. Nakon toga Bog nam je dao petero djece. Kada smo imali dvoje djece išli smo u Međugorje. Cijelo vrijeme tijekom puta sam razmišljao o imenu Matej i o tome pričao u autobusu. Došli smo u Međugorje nedjeljom i u 8 sati ujutro smo išli na misu. Bilo je krštenje djeteta, svećenik je pitao roditelje kako hoćete da vam se dijete zove. Oni su rekli Matej. Nakon toga Božija providnost je htjela da i mi dobijemo Mateja. Nakon njega došle su nam Rebeka i Klara“, ispričao je Ivan Knezić.

„Obitelj je Crkva u malom i kada je mnoštvo obitelji kao na ovom hodočašću, za mene je  to živa Crkva  na koju Isus računa i za koju je dao život“, rekla je Silvija Andrišević iz Sesveta.

Tekst: Mijo Brkić
Foto: Mateo Ivanković

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne