Učenici Srednje ekonomske škole iz Mostara posjetili Radiopostaju Mir

Radiopostaju Mir Međugorje posjetili su djelatnici i učenici Srednje ekonomske škole Joze Martinovića Mostar, odnosno članovi Multimedijske sekcije ove škole koji su se upoznali s radom i djelovanjem svih segmenata Radiopostaje Mir. U nastavku prenosimo tekst koji su o tome objavili na web stranici svoje škole.


 

Prosinac smo započeli radno i zanimljivo. Članovi Multimedijske sekcije zajedno s profesorima posjetili su Radiopostaju Mir Međugorje i dvorac kod Nancy i Patricka.

Riječi dobrodošlice uputila nam je Sanja Pehar, glavna urednica, i upoznala nas s poviješću radijske postaje, njihovim načinom rada i vrijednostima koje njeguju. Pridružila nam se i voditeljica marketinga Antonija Bubalo te smo se uputili u razgledavanje prostorija koje su opremljene vrhunskom tehnologijom. Saznali smo mnoge zanimljivosti o radijskom novinarstvu, marketingu na radiju, simultanom prevođenju programa na strane jezike te o raznim društveno korisnim projektima koje ova iznimna medijska kuća promiče.

Omogućili su nam i snimanje priloga za radijsku emisiju u kojem su sudjelovale naše maturantice Petra Bošnjak i Lorena Tomić, koje su se izvrsno snašle i potvrdile svoje novinarske vještine. Imali smo prigodu upoznati i ostale djelatnike radiopostaje Stanka Jerkovića, glavnoga tehničara, Velimira Begića, urednika web portala i Matea Ivankovića, službenog fotografa, koji su s nama nesebično podijelili svoja profesionalna iskustva na čemu im zahvaljujemo.

Posebnu zahvalu upućujemo i ravnatelju Vedranu Vidoviću koji nam je omogućio ovaj posjet, družio se s nama te nam darovao monografiju za uspomenu.

Sara Raič III. b

Učenice su i gostovale u programu Radiopostaje Mir Međugorje, a razgovor s njima poslušajte u audiozapisu.

 

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne