Vijesti iz Međugorje 21. svibnja 2020.

''Povezani smo s Međugorjem preko večernjeg molitvenog programa. I na tome smo vam mnogo, mnogo zahvalni. Želimo svima vama zahvaliti za sve što činite za nas. Hvala vam što prenosite večernji molitveni program preko interneta. Hvala vam za kateheze i sve informacije koje nam šaljete iz Međugorja. Nadamo se da ćemo se uskoro i vidjeti'' poručila je putem naših Vijesti iz Međugorja naša gledateljica iz Švicarske Silvia Keller koja sa svojim suprugom Peterom vodi i centar ''Međugorje – Švicarska''.

Ona je samo jedna od milijuna ljudi koji nas svakodnevno prate preko našeg livestreama. Youtubea, Facebooka, posebice posljendjih dana kada su izvanredne okolnosti zaustavile cijeli svijet, pa tako i vaša hodočašća u ovo mjesto molitve i pomirenja, ali, preko vaših ekrana, Međugorje dolazi k vama.

Svakodnevno možete biti s nama u molitvi krunice i svetoj misi, a utorkom, četvrtkom, petkom i subotom je klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Subotom pogledajte kateheze hercegovačkih fratara, a četvrtkom Vijesti iz Međugorja u kojima vas, kroz različite rubrike, želimo informirati, ali i formirati u Gospinoj školi.

Papa Franjo imenovao je 3.svibnja, dosadašnjeg savjetnika u apostolskoj nuncijaturi u Bosni i Hercegovini monsHenryka Jagodzinskog apostolskim nuncijem u Gani i naslovnim nadbiskupom Limosana. On je u ovotjednom intervjuu govorio o svojoj novoj misiji, ali i tome kakve će dojmove ponijeti iz BiH i Međugorja u koje je dolazio više puta.

Međugorski franjevac, istaknuti bibličar dr. fra Ivan Dugandžić u rubrici 'U Gospinoj školi' govorio je o današnjoj svetkovini Kristova uzašašća na nebo, odnosno Spasovu, kako glasi pučki naziv.

Javili su nam se i prijatelji Međugorja iz Škotske gdje će se od 22. do 25. svibnja održati online ''Stronghold festival'', s mnoštvom zanimljivih predavača i tema. Ovogodišnji treći festival inspiriran je međugorskim Mladifestom, a organiziraju ga ''Craig Lodge Family House of Prayer'' i ''Youth 2000'', koji su plod Međugorja. 

Tu su i naše druge rubrike, a Vijesti iz Međugorja možete pogledati i ovdje ako ste ih propustili, dok ćemo mi i dalje pratiti aktualnosti u međugorskoj župi, ali i vas, hodočasnike i prijatelje Međugorja.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne