27.5 C
Međugorje
03.08.2020.

Vijesti iz Međugorje 21. svibnja 2020.

''Povezani smo s Međugorjem preko večernjeg molitvenog programa. I na tome smo vam mnogo, mnogo zahvalni. Želimo svima vama zahvaliti za sve što činite za nas. Hvala vam što prenosite večernji molitveni program preko interneta. Hvala vam za kateheze i sve informacije koje nam šaljete iz Međugorja. Nadamo se da ćemo se uskoro i vidjeti'' poručila je putem naših Vijesti iz Međugorja naša gledateljica iz Švicarske Silvia Keller koja sa svojim suprugom Peterom vodi i centar ''Međugorje – Švicarska''.

Ona je samo jedna od milijuna ljudi koji nas svakodnevno prate preko našeg livestreama. Youtubea, Facebooka, posebice posljendjih dana kada su izvanredne okolnosti zaustavile cijeli svijet, pa tako i vaša hodočašća u ovo mjesto molitve i pomirenja, ali, preko vaših ekrana, Međugorje dolazi k vama.

Svakodnevno možete biti s nama u molitvi krunice i svetoj misi, a utorkom, četvrtkom, petkom i subotom je klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Subotom pogledajte kateheze hercegovačkih fratara, a četvrtkom Vijesti iz Međugorja u kojima vas, kroz različite rubrike, želimo informirati, ali i formirati u Gospinoj školi.

Papa Franjo imenovao je 3.svibnja, dosadašnjeg savjetnika u apostolskoj nuncijaturi u Bosni i Hercegovini monsHenryka Jagodzinskog apostolskim nuncijem u Gani i naslovnim nadbiskupom Limosana. On je u ovotjednom intervjuu govorio o svojoj novoj misiji, ali i tome kakve će dojmove ponijeti iz BiH i Međugorja u koje je dolazio više puta.

Međugorski franjevac, istaknuti bibličar dr. fra Ivan Dugandžić u rubrici 'U Gospinoj školi' govorio je o današnjoj svetkovini Kristova uzašašća na nebo, odnosno Spasovu, kako glasi pučki naziv.

Javili su nam se i prijatelji Međugorja iz Škotske gdje će se od 22. do 25. svibnja održati online ''Stronghold festival'', s mnoštvom zanimljivih predavača i tema. Ovogodišnji treći festival inspiriran je međugorskim Mladifestom, a organiziraju ga ''Craig Lodge Family House of Prayer'' i ''Youth 2000'', koji su plod Međugorja. 

Tu su i naše druge rubrike, a Vijesti iz Međugorja možete pogledati i ovdje ako ste ih propustili, dok ćemo mi i dalje pratiti aktualnosti u međugorskoj župi, ali i vas, hodočasnike i prijatelje Međugorja.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne

Želiš li upoznati Boga?

Tko je Bog? Kakav je on? Može li ga se uopće upoznati? Ako može, kako to učiniti? Prije ili kasnije čovjek se susretne s...

Hvala ti mama

  Već 3 godine u svojim kolumnama nikako da se obratim tebi. Ne što ne želim, već što je jedan list papira premalo da na...

Vi ste sol zemlje i svjetlost svijeta (Mt 5, 13-16)

Ti si sol ona što se među prstima sipa u lonac koju nitko neće pohvaliti za ručkom a svi će primijetiti ako je usfali; sol koja čisti; čuva od...

Jesu li ti mreže prazne?

Naslov ove kolumne je ''posuđen'', ''kopiran'', ukraden... od jednog izdanja sve popularnije rubrike 'Pozitivna minuta' našega kolumnista fra Josipa Vlašića na njegovom Facebooku, Instagramu,...