Vjernici iz Svetišta Majke Božje Trsatske u Međugorju

Posljednjega vikenda u mjesecu svibnju, koji je na poseban način posvećen Blaženoj Djevici Mariji, veliki broj hodočasnika hodočastio je u Međugorje. Večernju svetu misu na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova u Međugorju, u petak 24. svibnja u 18 sati uveličao je zbor Svetišta Majke Božje Trsatske. Razgovarali smo s voditeljem ovoga zbora fra Mariom Zrakićem i orguljašem Josipom Strčićem. Predstavili su nam zbor Svetišta Majke Božje Trsatske, govorili o dojmovima Međugorja, o svetištu Gospe Trsatske. Josipu je ovo prvi dolazak u Međugorje, a fra Mario ne zna koliko je puta bio u ovom mjestu. Fra Mario je voditelj i muškog ansambla „Trsatski koralisti“  i ženskog „Lilia”.

„Mene uvijek iznova u Međugorje vraća mir koji tu osjećam, ta jedna atmosfera, taj nekakav ugođaj koji te poziva na molitvu. Tu se vidi prisutnost Boga i prisutnost Gospe. Jednostavno osjećamo da je tu. Uvijek kada dođem ovdje, uvijek se vratim s nekim poticajem za promjenu u vlastitom životu“, kazao je fra Mario Zrakić, a Josip kaže da je čuo razna svjedočanstva o Međugorju, mnoge je Međugorje promijenilo.

„U Međugorje sam došao s vjerom i nadom da ću sebe ovdje resetirati, da ću možda neke stvari u svom životu promijeniti, da će se uz moju i Božju volju, uz zagovor Kraljice mira neke stvari popraviti. Zasada su dojmovi lijepi i nadam se da će tako ostati“, kazao je Josip.

Više poslušajte u audizapisu.

Dragana Pavlović

 

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne