Vrijeme milosti: Marijini obroci na godišnjem obiteljskom hodočašću u Međugorju

Marijini obroci okupili su se početkom listopada, s prijateljima i podupirateljima, na svom šestom službenom godišnjem hodočašću zahvale u Međugorju, marijanskom svetištu u Bosni i Hercegovini. Hodočašće je inicirao Magnus MacFarlane-Barrow, osnivač dobrotvorne organizacije i globalni izvršni direktor, zajedno sa svojom suprugom Julie, te je ono izvrsna prilika za volontere, osoblje, suradnike i prijatelje pokreta da se sastanu i ujedine u molitvi i razmatranju.

Domaćin događaja bila je podružnica Marijinih obroka u Međugorju, a hodočašće je osmišljeno kako bi okupilo i nadahnulo brojne članove ove globalne obitelji organizacije koja se svakim danom sve više širi i raste. Tijekom godina sudionici su dolazili iz mnogih zemalja, uključujući posjetitelje iz Hrvatske, Češke, Haitija, Indije, Irske, Kenije, Liberije, Malavija, Španjolske, Slovačke, Južnog Sudana, Ujedinjenog Kraljevstva, Zambije i Zimbabvea, što je samo pokazatelj dosega ove dobrotvorne organizacije i njezinog uspješnog programa. Ove godine Marijini obroci su radosno ugostili preko 160 hodočasnika.

Molitva je bila središte trodnevnog druženja, a program se naslanjao na Marijine obroke kao plod Međugorja. Sudionici su potom imali priliku popeti se na Brdo ukazanja i Križevac, moliti krunicu, te sudjelovati u večernjem molitvenom programu koji se sastoji od mise i klanjanja Presvetom Oltarskom Sakramentu. Svetu misu za Marijine obroke, tijekom hodočašća, služio je nadbiskup Aldo Cavalli u crkvi sv. Jakova, a hodočasnike se pozvalo da prime poseban blagoslov za sve članove međunarodne obitelji Marijinih obroka.

Magnus je objasnio središnji cilj okupljanja: „Bez molitve ne bi bilo Marijinih obroka. Zato je ovo godišnje hodočašće toliko važno – okupljamo se kako bismo zajedno zahvalili za dar Marijinih obroka i prinijeli sve zagovorne molitve u ime cijele obitelji Marijinih obroka. Na taj način idemo naprijed s povjerenjem u Božju providnost.”

Osim hodočasnika na licu mjesta, mnogi drugi sudionici pridružili su se putem interneta kako bi pratili program događanja i pridružili se u molitvi mnoštvu drugih diljem svijeta.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne