Na 77. redovitom zasjedanju Biskupske konferencije BiH sudjelovao i nadbiskup Hoser

Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine održala je 4. i 5. studenoga u prostorijama nove Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu, svoje 77. redovito zasjedanje.

Predsjedao je predsjednik BK BiH vrhbosanski nadbiskup i metropolit kardinal Vinko Puljić, ,a sudjelovali su članovi Biskupske konferencije BiH te apostolski administrator Križevačke eparhije mons. Milan Stipić koji na teritoriju Bosne i Hercegovine ima 11 župa i sedam svećenika.

Na zasjedanju također su sudjelovali delegati: Hrvatske biskupske konferencije dubrovački biskup Mate Uzinić, Međunarodne biskupske konferencije sv. Ćirila i Metoda skopski biskup i strumičko-skopski eparh Kiro Stojanov te Austrijske biskupske konferencije umirovljeni biskup iz Linza Maximilian Aichern. Pošto su prenijeli pozdrave članova svojih Konferencija i izvijestili o najvažnijim događajima u krajevnim Crkvama koje predstavljaju, aktivno su sudjelovali u radu plenarnog zasjedanja.

Biskupima se na početku zasjedanja pridružio i apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Henryk Hoser te ukratko upoznao biskupe s aktivnostima koje poduzima u skladu sa svojim poslanjem.

Prvog dana zasjedanja s biskupima se susreo apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini nadbiskup Luigi Pezzuto te uputio svoju poruku nadahnutu životom i djelovanjem nedavno proglašenog sveca Katoličke Crkve kardinala Johna Henrya Newmana.

Opširnije u prilogu kolegice Vedrane Vidović u kojem je govorio tajnik BK BiH mons. Ivo Tomašević.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne