24.4 C
Međugorje
13.08.2020.

Održan rođendanski koncert i fra Marinu Karačiću uručena nagrada za duhovnu pjesmu godine

U Studiju 3 Radiopostaje Mir Međugorje koncertom fra Marina Karačića Radiopostaja Mir proslavila je 22. rođendan. Tom prilikom fra Marinu je dodijeljena i nagrada 'Golubica mira' za duhovnu pjesmu godine za koju su naši slušatelji izabrali fra Marinovu ''Svome Sinu nas povedi''. Ova pjesma nastala prije dvije godine i bila je himna za dvadeseti rođendan našeg radija.

Skulpturu 'Golubica mira' rad akademskog kipara Josipa Ivešića uručila mu je glazbena urednica Radiopostaje Mir Međugorje Katarina Beljo.

''Drago mi je da su slušatelji pjesmu koju smo radili za dvadeset godina radija prepoznali, slušali i prihvatili. Pjesmu sam počeo pisati prije sedam godina. Bio sam bogoslov na duhovnoj obnovi i dugo je bila nedovršena. Sve te godine stajala je u ladici, a onda sam je opet izvadio kada smo dogovarali da napišem pjesmu za rođendan radija. S tim tekstom sam imao najviše problema za napisati, dosta sam i molio na tu nakanu da je završim, a na toj sam pjesmi ostvario i izvrsnu suradnju sa zborom Izvor. Ništa nije slučajno. Gospodin piše čudne priče. Pjesmu sam počeo pisati prije sedam godina, a večeras je evo zaokružena'', kazao je fra Marin Karačić o toj svojoj marijanskoj pjesmu koju su nagradili naši slušatelji, a osvrnuo se i na večerašnji koncert.

''Lijepa je atmosfera s puno poznatih ljudi. Ali kad se radi s ovako puno ljudi, onda ima i malo treme, koja je dobra jer nas čuva da sve prođe u najboljem redu'', kazao je fra Marin koji je otkrio kako je u djetinjstvu, između ostalih dječjih maštarija, htio biti radijski voditelj, pa mu je voditeljica koncerta urednica Radiopostaje Mir Sanja Pehar i ispunila tu želja te se fra Marin okušao i u tom djelu.

''Osim što sam htio biti radijski voditelj puno sam vremena provodio slušajući Radiopostaju Mir Međugorje. Kao mlađi sudjelovao sam u nagradnim igrama. Osvojio sam sigurno četrdesetak nagrada u ovom programu, odjeću, knjige, večere, pakete za školu…'', kazao je fra Marin, a on i Sanja potom su otkrili da će mu se napokon ostvariti dječačka želja i da će biti radijski voditelj, čak i urednik. U programu radiopostaje Mir Međugorje uskoro će krenuti emisija o mladima i za mlade koju će s Framašima uređivati fra Marin Karačić i časna sestra Dijana Mlinarić.

Za vas koji niste bili uz naš program ili facebook gotovo jednosatni koncert još možete pogledati na našoj facebook stranici.

 

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne

Želiš li upoznati Boga?

Tko je Bog? Kakav je on? Može li ga se uopće upoznati? Ako može, kako to učiniti? Prije ili kasnije čovjek se susretne s...

Tisuće zadovoljstava ne čine sreću

Danas se, sigurno više nego prije čitave ove situacije od pojavljivanja pandemije, bojimo onoga što će nam donijeti budućnost. Neizvjesnost, loša informiranost, osobni strahovi...

O ženo! Velika je vjera tvoja!

Ona priđe, pokloni mu se ničice i kaže: “Gospodine, pomozi mi!” On odgovori: “Ne priliči uzeti kruh djeci i baciti ga psićima.” A ona će: “Da,...

Jesu li ti mreže prazne?

Naslov ove kolumne je ''posuđen'', ''kopiran'', ukraden... od jednog izdanja sve popularnije rubrike 'Pozitivna minuta' našega kolumnista fra Josipa Vlašića na njegovom Facebooku, Instagramu,...