Papa u Asizu potpisuje novu encikliku

Papa Franjo posjetit će u subotu 3. listopada Asiz gdje će potpisati svoju novu encikliku “Svi smo braća”. O bratstvu i socijalnom prijateljstvu. Papa će u 15 sati stići u Sveti samostan gdje će slaviti misu kod groba svetoga Franje, a na kraju mise će potpisati encikliku.

Nakon enciklikā Lumen fidei iz 2013. i Laudato si’ iz 2015. godine – u čijem naslovu odjekuje početak „Pjesme stvorova“ – ovaj će put Asiz biti mjesto krštenja treće enciklike pape Franje, naslovljene “Svi smo braća” – o bratstvu i društvenom prijateljstvu, javlja Vatican News, a prenosi IKA.

Zbog zdravstvenih prilika želja je Svetoga Oca da posjet bude privatan, bez sudjelovanja vjernika.

Papa Franjo otići će u Sveti samostan, a u 15 sati slaviti misu pokraj groba svetog Franje Asiškog, najavio je direktor ureda za medije bazilike svetog Franje Enzo Fortunato. Nakon mise, papa Franjo potpisat će encikliku i vratiti se u Vatikan.

Čuvar Svetog samostana otac Mauro Gambetti kaže da je taj papin posjet važna etapa koja naznačuje važnost i potrebu bratstva. A biskup toga područja (Assisi-Nocera Umbra-Gualdo Tadino) mons. Domenica Sorrentino kaže kako nam i ova Papina gesta “daje hrabrost za ponovno pokretanje”. Dok Zemlja “prati pandemiju koja tolike narode stavlja na kušnje i čini da se osjećamo braća u boli, ne možemo ne osjetiti potrebu da postanemo prije svega braća u ljubavi. Nećemo se spasiti ne budemo li zajedno”, kazao je mons. Sorrentino.

To će biti i prvo putovanje pape Franje izvan Rima od početka pandemije, nakon šest mjeseci. Tijekom tih mjeseci Papa se uvijek obraćao svim ljudima svijeta, jer je virus pogodio sve. Franjo je više puta ponovio kako poslije pandemije ljudi imaju samo dva puta u odnosu na razdoblje prije nje: biti bolji ili lošiji.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne