Pater Stjepan Ivan Horvat, strastveni navijač Cibalije i buntovnik postao svećenik

Nekada strastveni navijač vinkovačke Cibalije, osrednji učenik, buntovnik uvijek spreman reagirati na nepravdu, danas svećenik Družbe misionara Krvi Kristove pater Stjepan Ivan Horvat, gostovao je u emisiji Susret Radiopostaje Mir Međugorje.

”Sretan sam kao svećenik, sada ne mogu zamisliti drukčiji život. Možda sam se prvih 20 i nešto godina tražio. Sada sam se našao. Kao svećenik susrećem ljude koji su bolesni, a sretni, koji su zdravi, a nesretni; koji su bogati, a nesretni, koji su siromašni, a sretni. Sve oko nas je relativno. Jedino čvrsti odnos s Bogom, taj naš put prema nebu, prema vječnosti – On je tu, sve ovo drugo okolo danas je, a sutra nije” s lakoćom govori p. Stjepan Ivan i dodaje kako danas pomaže onima koji se traže da se nađu i savjetuje:

”Otkriti ljepotu Evanđelja, biser življenja volje Božje. To je stvarno biser, kad je čovjek miran pred Bogom i kada mu ujutro može dati svoj dan i ići putovima na koje nas On šalje”, kazao je pater Stjepan Ivan Horvat.

A kako se dogodio preokret, kako mu je bilo teško u svom mjestu javno ići na misna slavlja i na pričest, te u početku svećeništva propovijedati onima koji su ga poznavali… – poslušajte u emisiji Susret koju uređuje i vodi Višnja Spajić.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne