„Pogledaj! Ja to mogu!“ slogan je pod kojim se u Mostaru obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom

„Pogledaj! Ja to mogu!“ naziv je slogana pod kojim će se danas u Mepas Mallu u Mostaru održati manifestacija povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom. Sudjelovat će 15-tak Udruga s područja grada Mostara.

Generalna skupština Ujedinjenih naroda u listopadu 1992. godine je, na posebnoj sjednici održanoj u okviru obilježavanja završetka Desetljeća osoba s invaliditetom (1983. – 1992.), usvojila rezoluciju da se 3. prosinca svake godine obilježava kao Međunarodni dan osoba s invaliditetom.

Osnovni cilj obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom je poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom kroz poticanje međusobne suradnje i stvaranje partnerstva među postojećim udrugama osoba s invaliditetom i na taj način ublažavanje posljedica socijalne isključenosti, kao i senzibilizacija javnosti na prisutnost osoba s invaliditetom u zajednici i probleme s kojima se svakodnevno susreću, a s naglaskom na mogućnosti kojima raspolažu.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, mostarske udruge i ustanove koje rade s osobama s invaliditetom organizirat će danas, 3. prosinca prigodnu manifestaciju kako bi ukazali na potrebu osvješćivanja društva o problemima i pravima osoba s invaliditetom. Više u prilogu kolegice Vedrane Vidović.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne