Pomoćni biskup Washingtona Evelio Menjivar Ayala: Sjetimo se poruke koju nam Djevica Marija šalje

Treći i posljednji dan boravka u Washingtonu, u srijedu 22. studenog 2023. fra Danko Perutina i Vedran Vidović posjetili su Nadbiskupiju Washington gdje su se susreli s pomoćnim biskupom mons. Eveliom Menjivarom Ayalom, kojemu su predstavili rad Informativnog centra Mir Međugorje. Upoznali su ga s novoosnovanim Informativnim centrom Mir Međugorje za englesko govorno područje, koji upravo počinje s radom.

Sjedinjene Američke Države imaju više od 300 milijuna stanovnika, među kojima je oko 70 milijuna katolika, što katolike čini religijom s najvećim brojem vjernika. Washingtonska nadbiskupija broji više od 660.000 vjernika i ima 139 župa i misija, a mise se slave na više od 20 jezika

Biskup Evelio Menjivar Ayala podijelio je nekoliko očinskih savjeta koji su bili od velike pomoći i usmjeravanja novoosnovanom Centru. Na susretu su bili nazočni predstavnici Informativnog centra Mir Međugorje za zemlje španjolskog govornog područja fra Inocencio Llamas, María Eugenia García, Filka Mihalj Pedretti i domaćin susreta u Washingtonu Reina Irene Mejía.

Istoga dana poslijepodnevnim satima održan je molitveni susret u crkvi Gospe Žalosne. Otac Shaun Foggo otvorio je vrata svoje župe, gdje je oko 300 ljudi moglo čuti poruku Kraljice Mira na tri jezika: španjolskom, engleskom i francuskom. Susret je započeo katehezom fra Danke Perutine, u kojoj je govorio o međugorskoj duhovnosti. Biskup Evelio Menjivar Ayala predslavio je svetu misu.

”Danas smo primili poruku poziva na molitvu, molitvu za mir. Na poseban način nas Djevica, naša Majka Marija, poziva, potiče, da molimo za mir, mir u svijetu. Mir u Ukrajini, u Svetoj zemlji, u bilo kojem dijelu svijeta gdje je mir potreban. Također i ovdje, u našim zajednicama, našim obiteljima, u našim srcima kojima je potreban mir. Na poseban način zamolimo Mariju u ovoj svetoj misi da nas zagovara za mir. Mir dolazi od trenutka kad smo pomireni s Bogom, stoga prepoznajmo svoje grijehe i pripremimo se za slavlje ovih svetih otajstava”, kazao je biskup Evelio Menjivar Ayala, uvodeći u svetu misu.

Na kraju mise pozvao je da se ”sjetimo  poruke koju nam Djevica Marija šalje”.

”Molitva, ispovijed, pokora, post, čitanje Božje riječi i odlazak na misu, važnih su pet kamenova, kamenova s ​​kojima je David pobijedio Golijata. Svatko od nas vodi veliku bitku, a taj se div pobjeđuje samo postom, molitvom, riječju Božjom, Euharistijom, pobožnošću prema Djevici Mariji. Nadam se da ovo sjeme koje je posijano ovih dana, koje su nam ova braća svećenici došli donijeti, može uroditi mnogim plodovima. Sjetimo se da trebamo nastaviti moliti za mir, za mir u svijetu, u našim obiteljima, u našim srcima. I trebamo nastaviti slušati Mariju, našu Majku koja nam govori ‘Čini što ti On kaže, vrši volju Božju, volju Isusa, njezina Sina.’ Sretan Dan zahvalnosti”, kazao je mons. Ayala.

Otac Inocencio Llamas održao je homiliju u kojoj je pričom o djetetu i čamcu na tako jednostavan i jasan način objasnio otajstvo Otkupljenja, da je na kraju dobio veliki pljesak svih prisutnih. Zahvaljujemo ocu Inoceniju jer je uvijek znao jednostavnim riječima doprijeti do srca najmanjih i najskromnijih.

A budući da je riječ o najmanjima i najskromnijima, svi ovi susreti ne bi bili mogući bez njihovog služenja, požrtvovnosti te velikodušnog i nesebičnog zalaganja. U Washingtonu DC posebno zahvaljujemo Reini Irene Mejía, Mercedes Bendeck, Carolini Dolan i Carmen Ramos. Hvala im što su ispružene ruke Kraljice mira koje donose njezinu poruku mira, nade i ljubavi ovom svijetu.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne