Predstavljanje Biblije na hrvatskom znakovnom jeziku

Zaklada Čujem, vjerujem, vidim i Hrvatski savez gluhoslijepih osoba Dodir, predstavit će u srijedu, 23. rujna u 12 sati, na Međunarodni dan znakovnih jezika, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu (NSK) projekt snimanja Biblije na hrvatskom znakovnom jeziku. Na događanju će biti osiguran prijevod na hrvatski znakovni jezik.

Opsežan i iznimno složen projekt, čiji je cilj snimiti cijelu Jeruzalemsku Bibliju, realizira se već 5 godina, a do sada su na hrvatski znakovni jezik prevedeni najvažniji dijelovi Novog zavjeta. To su četiri kanonska evanđelja – Evanđelje po Mateju, Evanđelje po Marku, Evanđelje po Luki i Evanđelje po Ivanu.

Svi videozapisi će od 23. rujna biti javno dostupni na Youtube kanalima Zaklade Čujem, vjerujem, vidim i Saveza Dodir. Snimanje je sufinancirala Hrvatska biskupska konferencija.

Projektom su koordinirali predsjednica Dodira, dr. sc. Sanja Tarczay, i upravitelj Zaklade Mirko Hrkač, koji je bio gost u programu radiopostaje Mir Međugorje, a što je rekao kolegici Vedrani Vidović poslušajte u audiozapisu.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne