Prof. dr. Senka Marinčić o novom doktorskom studiju na Filozofskom fakultetu u Mostaru

Od ove akademske godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru pokrenut je novi Interdisciplinarni doktorski studij kao odgovor na potrebu za izobrazbom suvremenih i suverenih kadrova za rad u visokoškolskim i znanstvenoistraživačkim institucijama. Svojom interdisciplinarnošću ovaj bi studij trebao pružiti što širi humanističko i društveno utemeljen pristup jezičnim, povijesnim i kulturološkim posebnostima Europe, s osobitim osvrtom na Bosnu i Hercegovinu.

Tijekom ovoga studija studenti će se pripremati za znanstvenoistraživački rad upoznajući različite discipline relevantne za razumijevanje jezičnih i kulturnih osobitosti Europe, pa će u svome budućem znanstvenom radu imati polazište drukčije od onoga na koje bi upućivala samo jedna od tih disciplina. Tako organizirana nastava poslijediplomande će više poticati na razmišljanje i istraživanje interdisciplinarne problematike nego je to dosad bio slučaj.

Poslijediplomski doktorski studij pokriva područje humanističkih i dijela društvenih znanosti. Studij se izvodi kroz tri modula: Modul društvo i kultura, Modul jezik i književnost te Modul informacijsko društvo. Svaki se modul dijeli na smjerove. Modul društvo i kultura obuhvaća smjerove: filozofiju, povijest i politologiju. Modul jezik i književnost obuhvaća smjerove: anglistiku, germanistiku, kroatistiku i latinski jezik. Modul informacijsko društvo obuhvaća smjerove: informacijske znanosti i komunikacijske znanosti.

O tom novom doktorskom studiju za Radiopostaju Mir Međugorje govorila je prof. dr. Senka Marinčić, voditeljica doktorskog studija, a s njom je razgovarala naša urednica Sanja Pehar. Razgovor možete poslušati u audiozapisu.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne