Put srca 26. 2. 2020. – Iskustvo majke čiji sin ima poremećaj prehrane

Današnja emisija obrađuje problem manoreksije ili muške anoreksije. Zadnji tjedan veljače obilježava se Svjetski tjedan skretanja pažnje na poremećaje prehrane.

Što se tiče anoreksije, više prevladava mišljenje kako je to ženska bolest koja se ne događa muškarcima, ali podaci su potpuno suprotni: od tog psihičkog poremećaja, koji ima najveću stopu smrtnosti, danas obolijeva sve više muškaraca. U toj patološkoj potrazi za savršenstvom, sve više muškaraca nasmrt se izgladnjuje. Prijašnja istraživanja su govorila kako je svega 10 posto oboljelih muškaraca, međutim statistika pokazuje kako je u posljednjih pet godina broj mladića s manoreksijom porastao za čak 67 posto. Radi se o jednom vrlo složenom poremećaju koji zahvaća sve više mlade populacije.

Kako se susrela s tim kod svog sina i kako se još i danas bori protiv tog zla, govorila nam je ovotjedna gošća, majka iz Hercegovine koja je zbog zaštite privatnosti svog djeteta ostala anonimna, ali sa svojim svjedočanstvom želi pomoći onim roditeljima koji se susreću sa istim problemom poremećaja prehrane kod svog djeteta. S njom je razgovarala Paula Tomić.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne