PUT SRCA 29. 4. 2020. – Za Gospu je najvažnije zdravlje duše

Za dva dana započinju svibanjske pobožnosti. Gospa je 1984. godine na uočnicu Velike Gospe u poruci koju je dala Ivanu Dragičeviću tražila da se svaki dan mole sva tri dijela krunice. Od tada u Međugorju je svaki dan tokom cijele godine, mogli bismo reći, „svibanjska pobožnost“ zbog toga što se prije svake večernje svete mise mole po dva otajstva krunice (radosna i žalosna otajstva) te Gospine litanije. Iza svete mise, moli se molitva za ozdravljenje duše i tijela, blagoslov nabožnih predmeta te slavna otajstva krunice.

Svibanjska pobožnost u našim župama, prilika je za sve nas redovitije i svjesnije sudjelovati u molitvi i sakramentima. A izgleda kako se upravo ova ozdravljujuća i izlječujuća dimenzija sakramenata i liturgije, sve više zaboravlja.

Gospa u Međugorju vodi posebnu brigu prema bolesnicima i duha i tijela, a u današnjoj emisiji Put srca, urednica i voditeljica Paula Tomić, donosi što je u počecima ukazanja Gospa kazala o svetoj misi, molitvi za bolesnike i svetoj ispovijedi! Poslušajte i posebnu molitvu za bolesnike koju je Gospa preporučila i otkrijete kako je više od ozdravljenja i zdravlja, Gospi važnije da je bolesnik u vjeri i molitvi i da je otvoren za trpljenje i strpljivo nošenje svoga križa ako je to za njega Božja volja, odnosno njegova vječnog spasenja!

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne