PUT SRCA Važnost roditeljske molitve i blagoslova za djecu

Završila je još jedna školska godina. Vjerujem da smo svi jedva čekali njezin završetak, kako bi se djeca barem malo odmaknula od višesatnog „zurenja“ u ekrane njihove on-line nastave. Uglavnom, jedna briga je završila. Otvorile su se druge. Vrijeme će pokazati koju i koliku je štetu na djeci izazvala ova korona izolacija. Devetaše i maturante čekaju upisi u više škole, a nisu imali prilike proći nikakva razlikovanja niti savjetovanja u vezi samoprepoznavanja svojih nadarenosti za buduća zvanja. Uglavnom, puno je neizvjesnosti pred njima, a nemirne, nesigurne i negativne političke, društvene i gospodarske stvarnosti u ovom trenutku ne obećavaju ništa dobra za njihovu budućnost.

Što nam onda kao roditeljima preostaje? Čini mi se jedino blagoslivljanje i molitva za njih, tako da Bog providi ono što će za našu djecu biti najbolje za njihovo, i zemaljsko i nebesko dobro!!!

U ovim brigama oko zemaljskog uspjeha i ostvarenja svoje djece, mi roditelji često puta znamo zaboraviti kako to nije naš jedini zadatak. Naime, naša djeca nisu naša, ona su prije svega Božja djeca, a nama su povjerena upravo kako bi ih naučili prepoznati u sebi ono dijete Božje te svog Nebeskog Oca i Majku. Njihovoj, savršenoj majčinskoj i očinskoj ljubavi teže, i naše i njihove duše. Stoga je jako važno svjedočiti svojoj djeci vjeru te moliti za njih i blagoslivljati ih. Više o važnosti roditeljske molitve i blagoslova za svoju djecu poslušajte u emisiji Put srca urednice i voditeljice Paule Tomić.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne