Radiopostaja Mir Međugorje prije 16 godina počela emitirati 24-satni program

Na općoj audijenciji na svetkovinu Blagovijesti danas 25. ožujka papa Franjo je još jednom pozvao kršćane da se u podne ujedine u molitvi Očenaš.

''U podne, mi pastiri raznih kršćanskih zajednica, zajedno s vjernicima različitih vjeroispovijesti, duhovno ćemo se ujediniti kako bismo zazvali Boga molitvom Očenaš. Ujedinimo svoje glasove u molitvi Gospodinu u ovim danima patnje, dok je svijet teško kušan pandemijom. Neka dobri i milosrdni Otac usliša složnu molitvu svoje djece koja se s pouzdanom nadom obraćaju njegovoj svemoći'', rekao je Papa.

Tom pozivu odazvali su se danas i djelatnici Radiopostaje Mir Međugorje, a molitvu objavljujemo u audiozapisu.

Inače, na današnji dan, prije točno 16 godina, na Blagovijest 2004., Radio postaja Mir Međugorje započela je s emitiranjem dvadesetčetverosatnog programa. Od 1. siječnja 2003. do 25. ožujka 2004., program se emitirao, kako je glasio poznati jingl ''od deset do deset, sve za deset'', a od 22 h navečer do 10 h ujutro, emitirao se program Hrvatskog katoličkog radija. 

Emitiranje dvadesetčetverosatnog programa donijelo je i određene promjene. Umjesto u 10 sati, novinari su slušatelje pozdravljali u devet. Od 9 i 15 emitirana je nova rubrika Vjera, znanje i spoznaja, mali radio vjeronauk, koju još i danas svakodnevno možete čuti u našem programu. Servisne informacije išle su od 9 i 20.

Nakon dvije godine ponovno se emitirao Dnevnik radio Vatikana u 22 sata, a reprizu su slušatelji mogli pratiti u pet sati. Tijekom noći, osim dobre glazbe, slušatelji su mogli pratiti reprize raznih emisija jutarnjeg i dnevnog programa, a od 5 i 30 molila su se otajstva Gospine krunice.

Jutarnja molitva sedam Očenaša molila se od 7 i 15. Osim toga, nova emisija bila je i Kutak za podupiratelje, koji se emitirao svake srijede od 10 i 15, a i to je danas svakodnevna emisija u našem programu. Programu koji s puno ljubavi, truda i predanosti pripremaju naši novinari, urednici, tehničari, glazbeni urednici… i cijelo osoblje Radiopostaje Mir Međugorje, koja je upravo u ovim danima pandemije koronovirusa preko naših radiovalova mnogima pružila utjehu i nadu, prenijela riječi ohrabrenja crkvenih velikodostojnika, donijela najsvježije vijesti iz cijelog svijeta zahvaćenog koronavirusom…

I ono što je najvažnije, u milijune domova naših slušatelja i gledatelja putem našeg radijskog programa i videostreama prvi smo donosili i svakodnevno donosimo svetu misu, dok se u mnogim crkvama misa ne slavi s vjernim pukom. Time se još jednom pokazala vrijednost i važnost medija, poput Radiopostaje Mir Međugorje, koji su i u ovom teškom dobu pandemije uz svoje slušatelje. Naravno, i naši slušatelji s nama. Stoga nam je i puno lakše raditi kada znamo da imamo najbolje slušatelje, kojima se ovih dana i iz radijskog studija, i od kuće, i s terena, i iz crkve… trudimo ispostaviti najbolji medijski sadržaj, kojega kreiramo bez senzacionalizma, bez natjecanja u tome tko će prije objaviti neku crnu brojku, bez lažnih vijesti… Višemilijunskom slušanošću vi nas ohrabrujete da se tako isplati i da tako treba raditi, a mi vas nastojimo ohrabriti na život u doba korone. Nadamo se da nam to ponekad i uspijeva?!

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne