‘Sitan kamen do kamena’ mozaik kroz koji ćemo slagati prekrasnu sliku naše bogate tradicije

Sve u životu ima svoj smisao. Sva smisao života je u ljubavi, a ljubav ne poznaje granice i svjetove, ne razdvaja je ni bogatstvo ni siromaštvo. Ljubav ne počinji ni završava, ona je trajna prilika za povezivanje duša i naraštaja. I kada se životna svijeća ugasi tajnom ljubavi ostajemo zauvijek povezani s nama dragim ljudima…

Nova emisija Radiopostaje Mir Međugorje ”Sitan kamen do kamena” zamišljena je kao mozaik koji ćemo kroz sljedeće tjedne slagati kako bi dobili prekrasnu sliku naše bogate tradicije. Emisija je zamišljena kao zabavni interaktivni način upoznavanja naše tradicije. Kroz emisiju ćemo upoznati različite krajeve i najobičnije ljude, vjernike, težake, stare i mlade čuvare naše bogate kulturne baštine. Srest ćemo mnoge zanimljive sugovornike i upoznati različite segmente nematerijalnog bogatstva hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, ali i Republici Hrvatskoj i našoj dijaspori te područjima gdje naš narod živi.

U prvoj emisiji tema je bila tradicija Međugorja, upoznali smo obitelj Šego, čuli tradicijske napjeve Međugorja te se upoznali s običajem pečenja rakije.

Čitavu emisiju, koju uređuje i vodi Vedran Vidović, možete čuti na našem You Tube kanalu.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne