Tvoje ime u zagrljaju Kraljice Mira

”Dragi prijatelji, osluškujući vaše potrebe, molitve i želje, Informativni Centar MIR Međugorje odlučio je pokrenuti molitvenu inicijativu za Božić. Vjerujemo kako ćete ju s radošću prihvatiti, te da ćemo zajedno molitvom odgovoriti na ova izazovna, ali milosna vremena. Danas kada su mnogi od vas spriječeni doći u Međugorje mi želimo biti vaše sklopljene ruke pred Gospinim kipom na Brdu Ukazanja. Želimo napraviti molitvenu listu s vašim imenima, imenima vaših bližnjih, obitelji i prijatelja, te je prikazati na sam blagdan Božića na Brdu Ukazanja, baš kao što i sam naziv inicijative govori Tvoje ime u zagrljaju Kraljice Mira, objavljeno je iz Informativnog centra Mir Međugorje, a jedan pokretača ove akcije je naš fotoreporter Mateo Ivanković. On ej sličnu inicijativu privatno napravio i prije šest godina.

”I tada se okupilo dosta ljudi. Bilo je preko 10.000 imena molitvi i zahvala pa mi je ove godina došla ideja da pružimo ruku svim našim slušateljima i hodočasnicima te budemo njihove sklopljene ruke pred Gospinim kipom na Brdu ukazanja i da mi budemo ti koji će odnijeti njihova imena u zagrljaj kraljice mira”, kazao je Mateo gostujući u današnjim Međugorskim minutama Radiopostaje Mir Međugorje dodajući kako je odziv, iako inicijativa još traje, iznad svih očekivanja.

”Molitvena inicijativa je započela je 18. prosinca i trenutno je preko 17.000 imena, ali to nije završna brojka jer su mnogi zapisali još i imena svojih bližnjih pa je ta brojka za sada oko 70.000 ljudi, samo za hrvatski jezik, a tu su i strani jezici”, kazao je Mateo Ivanković dodajući kako akcija završava u četvrtak ujutro, a on će osobno potom, na Božić nakon pučke mise, imena odnijeti na Brdo ukazanja u zagrljaj Kraljice Mira.

”Na našem linku možete napisati svoje ime i prezime vaše molitve, zahvale, vapaje i na sam Božić mi ćemo to blagosloviti i odnijeti na Brdo ukazanja i gore izmoliti krunicu na sve te nakane”, kazao nam je Mateo. Cijeli razgovor s njim poslušajte u audiozapisu, dok imena i molitvene  nakane možete napisati u obrazac koji se nalazi OVDJE.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne