U Međugorju svečano proslavljen zaštitnik župe sv. Jakov

Središnja proslava – svečana sveta misa slavljena je u 11 sati danas na svetkovinu sv. Jakova u Gaju u blizini međugorske župne crkve. Predvoditelj misnog slavlja bio je mons. Henryk Hoser, apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje, a propovijedao je don Filip Pavlović, iz Bijakovića, župa Međugorje, trenutno na službi u župi Hrnetić, u Karlovcu.

Svečanoj svetoj misi prethodila je tradicionalna procesija s kipom sv. Jakova kojega su ove godine nosili župljani iz Vionice. Misno slavlje pjevanjem je uveličao veliki međugorski župni zbor pod vodstvom s. Irene Azinović. U slavlju su sudjelovali brojni međugorski župljani, hodočasnici, svećenici na službi u Međugorju ali i u drugim mjestima te naravno svećenici iz inozemstva.

Don Filip Pavlović je na početku propovijedi rekao da je neizmjerno zahvalan  međugorskom župniku fra Marinku Šakoti na pozivu da u ovom slavlju podijeli zajedničku radost, proslavu patrona međugorske župe te da se zajednički prisjetimo i Bogu zahvalimo za dvije značajne obljetnice: 85. obljetnicu podizanja križa na Križevcu i 50 obljetnicu od izgradnje međugorske župne crkve.

-Ljudi ovoga kraja osjećaju istinsku odanost i privrženost prema svetome Jakovu, istaknuo je don Filip na početku propovijedi, a opširnije donosimo u prilogu kolegice Dragane Pavlović.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne