U postulaturu Hercegovačke franjevačke provincije primljeno deset kandidata

U postulaturu Hercegovačke franjevačke provincije primljena su, u subotu 21. rujna 2019., desetorica ovogodišnjih kandidata: Alen Barać (župa Široki Brijeg), Franjo Brbor (župa Humac), Ante Kelava (župa Roško Polje), Nikola Kolak (župa Veljaci), Ivan Lovrić (župa sv. Ane u Zagrebu), Filip Miloš (župa Grude), Antonio Nikolić (župa Mostar), Antonio Ramljak (sjemeništarac – župa Posušje), Marko Vukadin (župa Seonica) i Lucijan Zeljko (župa Široki Brijeg).

Provincijal fra Miljenko Šteko uputio je kandidatima poticajne riječi o tome što je redovnički poziv i što je postulatura. Postulante je predstavio odgojitelj postulanata fra Iko Skoko, a provincijal  ih je primio u postulaturu. Provincijal je zatim blagoslovio franjevačke znakove Tau i predao ih novim postulantima.

Postulatura je, kako piše u Ratio formationis franciscanae neophodna etapa kao primjerena priprava za novicijat. To je vrijeme u kojem postulant učvršćuje vlastitu odlučnost da se postupno pripremi za franjevački način života, stoji na web stranici Franjevci.info.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne