14.3 C
Međugorje
29.05.2222.

Za pola godine iz Poljske do Jeruzalema prijeći će 4500 kilometara

Bračni par Jolanta i Zbigniew Janczak iz Poljske krenuli ovih dana su u na proputovanju kroz Međugorje. Oni su krenuli na hodočašće dugo oko 4500 kilometara u Jeruzalem kako kažu da bi ''upoznali Boga, druge ljude i sebe''.

-Još jedan razlog ovog hodočašća je situacija koja prevladava u Europi i svijetu. Ratni sukobi, velike socijalne nejednakosti, moderno ropstvo, seksualna zlostavljanja, stanje s izbjeglicama… Kroz poteškoće hodočašća želimo posvjedočiti da se ne slažemo s takvim postupanjem prema ljudima, kazali su Jolanta i Zbigniew koji su za moto svoga hodočašća uzeli riječi pape Franje: ''Iako smo različiti, mi smo braća'', te podsjećaju na Isusove riječi: ''Ljubi bližnjega svoga kao sebe samoga''.

Hodočastili su i Putem svetog Jakova do Santiaga de Compostele, od svog doma u Poljskoj pješice su išli i u Rim na kanonizaciju pape Ivana Pavla II. i pape Ivana XXIII., dosta su i planinarili, ali u Međugorju su prvi put.

-Nismo do sada dolazili u Međugorju. Ovdje smo sveukupno tri dana. Svidjelo nam se. Oduševljeni smo brojem ljudi u Međugorju, ali i ljudima svih generacija. Zajedno se druže i mole i stari, i mladi, i djeca. Ovdje se vidi mlada Crkva, kazali su nam Jolanta i Zbigniew Janczak, nastavnici u mirovini koji su nastavili svoj put prema Jeruzalemu.

Na ovom putu, kako su nam rekli, ukupno će provesti šest mjeseci. Krenuli su u lipnju, a iz Međugorja, u kojem su bili i na misi na poljskom jeziku, nastavljaju prema Dubrovniku, potom i prema Crnoj, Gori, Albaniji, Grčkoj… Ovi šezdesetšestogodišnjaci kazali su nam kako su trenutno na pola svoga 4500 kilometara dugog puta. Njihovo hodočašće možete pratiti i na njihovoj Facebook stranici OVDJE.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne